11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefănescu va antrena în Arabia Saudită

Ştefănescu va antrena în Arabia Saudită

Fostul căpitan al Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu, a plecat ieri-dimineaţă în Bahrain pentru a se întâlni cu oficiali ai unei grupări din prima ligă a Arabiei Saudite, Najran. Ştefănescu a spus:  „În această vară am primit trei oferte de a antrena în străinătate de la echipe din prima ligă din Siria, Kuweit şi Arabia Saudită. M-am consultat cu impresarul meu şi am decis să aleg Arabia Saudită, motiv pentru care în această dimineaţă (ieri – n.r.) am plecat în Bahrain, urmând ca în zilele acestea să semnez un contract cu oficiali ai clubului Najran din Arabia Saudită. Nu ştiu prea multe despre echipă, dar pentru mine reprezintă o nouă provocare profesională. În principiu, ne-am înţeles asupra problemelor privind contractul, dar mai multe amănunte pot să ofer la sfârşitul acestei săptămâni, când voi reveni în România. Altfel, apreciez faptul că fostul teren de zgură de la complexul «Ion Oblemenco» a ajuns, din câte am văzut la TV, un teren de iarbă modern şi poartă numele unui fotbalist-simbol al Ştiinţei, Petre Deselnicu“.
Noua echipă a lui Ştefănescu, Najran, a încheiat campionatul trecut pe locul 10 din 12 echipe, oficialii clubului din Arabia Saudită încercând, prin aducerea unui antrenor străin, renaşterea acestei grupări. Costică Ştefănescu ar vrea să-şi aducă un staff tehnic alcătuit din români, un secund şi un antrenor cu portarii, solicitare aprobată, în principiu, de finanţatorii clubului Najran. Ca secund, ar fi posibil să semneze contract „Loni“ Nedelcu, fost antrenor, printre altele, la Gloria Buzău, Poli Iaşi, Arieşul Turda şi în câteva ţări arabe. Ca fotbalist, Leonida Nedelcu a jucat şi sub culorile alb-albastre ale Universităţii Craiova în perioada în care Costică Ştefănescu a fost căpitanul oltenilor.
După antrenorii Doru Isac şi Ovidiu Drinceanu, care activează în Qatar, alt tehnician craiovean este pe punctul de a semna un contract cu o formaţie din Doha. Este vorba de Florin Cioroianu, fostul principal al lui FC Caracal. El nu se află la prima experienţă de acest fel, în urmă cu câţiva ani mai având parte de o aventură în Qatar, dar ca secund al lui Ilie Balaci. Printre antrenorii olteni care şi-au trecut pe cartea de vizită echipe din ţările arabe se află şi Aurel Ţicleanu. Fostul mijlocaş al Craiovei Maxima şi-a încheiat în această vară conturile cu o grupare din Kuweit, în prezent aflându-se în ţară în aşteptarea unor oferte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS