17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuveţii se fac marinari

Juveţii se fac marinari

Lucian Pîrvu şi Robert Săceanu sunt doriţi de Farul, primul înţelegându-se deja cu gruparea constănţeană.

Farul Constanţa a început campania de achiziţii, primii trei jucători aflaţi în vizorul „marinarilor“ fiind Roberto Iancu şi craiovenii Lucian Pîrvu şi Robert Săceanu. Pîrvu fusese împrumutat de Universitatea la Gloria Bistriţa, dar în ultima vreme nu s-a mai aflat în vizorul antrenorului Ioan Ovidiu Sabău. Pe fir a intrat Farul, care s-a înţeles cu jucătorul, Lucian semnând cu constănţenii pentru trei ani. „Campania de achiziţii a debutat promiţător pentru noi. După Roberto Iancu, am adus încă un jucător, Lucian Pîrvu, de care Farul avea nevoie, ştiut fiind că forţa noastră ofensivă a avut de suferit în sezonul trecut“, a declarat Ion Marin, antrenorul „marinarilor“.
Lucian Pârvu, de 25 de ani, evoluează ca mijlocaş dreapta, dar şi ca atacant. În afară de Universitatea şi Bistriţa, acesta a mai jucat la formaţiile Extensiv Craiova şi Ergotelis (Grecia). „M-am înţeles cu oficialii clubului Farul şi ne-am pus de acord în toate privinţele, şi financiare, şi contractuale. Angajamentul este pe trei ani, cu clauză de reziliere după fiecare sezon“, a spus Pîrvu. Acesta a dezvăluit că Farul este interesată şi de serviciile lui Robert Săceanu, sperând că „Gattuso“ din Bănie îl va urma la Constanţa. Farul l-a luat liber de contract pe Lucian Pîrvu, iar pentru Săceanu ar urma să plătească 50.000 de dolari. De Robert Săceanu sunt însă interesate şi alte echipe, cum ar fi Poli Iaşi, Pandurii, FC Argeş şi Gloria Buzău.

Gane vrea în cupele europene

În această vară, Universitatea Craiova a scăpat de jucători precum Ciucă, Velcovici şi Luţu, primii doi ajungând la Gloria Bistriţa, iar ultimul, la Zhetysu Taldykorgan, în prima ligă din Kazahstan. Săceanu este ca şi plecat, în timp ce atacantul Ciprian Tănasă şi-a manifestat dorinţa de a părăsi Bănia, supărat că Adrian Mititelu a spus că-l opreşte în lot pentru că Jeremie Njock nu va mai ajunge la Ştiinţa. În plus, Andrei Ionescu, jucător care refuză să semneze un nou contract cu Universitatea, a fost ameninţat că va fi trimis din nou la echipa a doua, iar situaţia lui Mircea Bornescu nu este clarificată, „Jose“ declarând că vrea să plece în Bucureşti, pentru a fi mai aproape de familia sa.
Toate acestea nu-i sperie însă pe oficialii olteni, convinşi că tinerii care vin din spate, de exemplu Buşu, Firţulescu sau Neagoe, reveniţi de la FC Caracal, vor putea deveni în scurt timp jucători de bază în echipa lui Nicolo Napoli, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Cosmin Gângioveanu. Mai mult, oficialii olteni cred că echipa se va putea bate pentru cupele europene în sezonul viitor. „Dacă vom reuşi să mergem pe linia ascendentă din retur, cred că vom fi o echipă care va conta în lupta pentru poziţiile superioare. Obiectivul pe care vrem să-l ducem la bun sfârşit este participarea într-o cupă europeană. Ne este la îndemână. Nu pot spune că vom învinge pe unii sau pe alţii, că ne vom situa pe locul unu, doi sau trei. Totul depinde de cum abordăm fiecare meci. Să o luăm uşor, cu paşi mărunţi. Avem o echipă care s-a închegat, mai matură, deci putem să obţinem o clasare care să ne permită accesul într-o cupă europeană“, a spus Jerry Gane, antrenorul secund al Ştiinţei, pe site-ul oficial al clubului. Acesta a anunţat că, mai mult ca sigur, va conduce primul antrenament al alb-albaştrilor, programat pe 14 iunie, pentru că principalul Nicolo Napoli se va afla în Elveţia, la Zürich, pentru a urmări meciul Italia – România (13 iunie). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII