20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica îşi dă sufletul pentru naţională

Marica îşi dă sufletul pentru naţională

Atacantul lui VfB Stuttgart a răspuns acuzaţiilor din presa centrală, conform cărora are un randament scăzut la antrenamente, precizând că se simte pregătit pentru a juca la Campionatul European.

Decizia lui Victor Piţurcă de a nu-l include pe atacantul dinamovist Florin Bratu în lotul pentru Euro 2008, păstrându-l, în schimb, pe vârful lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, i-a determinat pe unii ziarişti din presa centrală să sugereze că tehnicianul tricolorilor face selecţia pe favoruri. Jurnaliştii bucureşteni au scris că selecţionerul este nemulţumit de randamentul pe care îl are la antrenamente Ciprian Marica, însă se bazează în continuare pe acesta datorită experienţei pe care o are la nivel internaţional.
Vizibil afectat de aceste supoziţii, Ciprian Marica a ţinut să precizeze că se simte pregătit pentru a juca la Campionatul European, menţionând că Piţurcă este un antrenor exigent, care renunţă la jucătorii fără randament, indiferent de numele acestora. „Mă deranjează faptul că s-a spus că eu nu dau randament la antrenamente. Vă asigur că, dacă nea Piţi ar simţi că cineva nu dă randament, ar renunţa la el, indiferent de numele lui. Dacă este cineva din anturajul echipei care consideră că nu sunt pregătit pentru acest turneu, să vină cu argumente şi atunci mă retrag eu, chiar dacă singura şi cea mai mare ambiţie a mea a fost să joc la un turneu final. Nu vreau să mă considere unii o povară. Aş muri de ruşine să mă uit în ochii băieţilor dacă nu mi-aş da sufletul la antrenamente şi la meciuri“, a spus Ciprian Marica.

„Unele persoane se tem că vom obţine performanţe“

Ciprian Marica a recunoscut că nu a avut un sezon reuşit la VfB Stuttgart, însă, în ciuda acestui lucru, a dat randament la naţională. Vârful tricolorilor a spus că este suspicios în privinţa unor persoane, care vor să destabilizeze atmosfera din cadrul lotului primei reprezentative, nedorind, probabil, ca naţionala României să obţină performanţe la Euro 2008.
„Tot anul am avut probleme la club, dar am venit la naţională cu altă motivaţie, altă ambiţie, alt randament. Numai un ignorant care nu-l cunoaşte pe Piţurcă s-ar putea gândi că alcătuirea echipei se face pe favoruri. Am ajuns să cred că, într-o perioadă în care echipa are nevoie de linişte totală, se găsesc persoane care vor să strice atmosfera la naţională, de teamă că am putea face performanţe“, a spus Ciprian Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU