17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu a luat titlul în Italia

Chivu a luat titlul în Italia

Deşi nu a jucat în ultimele etape din Serie A, românul şi-a trecut al doilea titlu în palmares, după cel cucerit în Olanda, cu Ajax, în 2002.

Cristian Chivu (foto) a devenit campion al Italiei cu Inter Milano. Echipa la care evoluează căpitanul naţionalei României şi-a trecut în palmares al 16-lea titlu de campioană a Italiei din istorie, după ce a învins cu scorul de 2-0 în partida din deplasare cu Parma, contând pentru ultima etapă a campionatului. Golurile nerazzurrilor au fost marcate de atacantul suedez Zlatan Ibrahimovici (’62, ’79), jucător care a fost introdus de antrenorul Roberto Mancini după pauză. În urma acestei înfrângeri, Parma a retrogradat. Inter a devansat-o pe AS Roma cu trei puncte, formaţia din capitala Italiei nereuşind decât o remiză la Catania (1-1).
Chivu a mai fost campion o singură dată în carieră, cu Ajax Amsterdam, în sezonul 2001/2002, iar de când se află în Italia, şi-a mai trecut în palmares o cupă, cu AS Roma, anul trecut. Din păcate, fundaşul român nu a putut evolua la Inter, el ratând ultimele meciuri din actuala ediţie a Seriei A din cauza unei accidentări la umăr. Totuşi, românul a bifat 26 de meciuri în campionat şi şase în Liga Campionilor, nereuşind să înscrie nici un gol. Antrenorul Mancini l-a folosit pe Chivu în campionat pe trei posturi: fundaş central, fundaş stânga şi mijlocaş la închidere.

Mancini rămâne şi în sezonul viitor

Patronul formaţiei italiene Internazionale Milano, Massimo Moratti, a declarat, după ce echipa sa a câştigat al treilea titlu consecutiv de campioană a Italiei, că este sigur că antrenorul Roberto Mancini va rămâne pe banca tehnică a grupării. „Mancini va rămâne la echipă, nimeni nu trebuie să-şi facă probleme în această privinţă. Este un titlu pentru care am suferit mult, dar îl merităm“, a spus Moratti, prezent în tribunele stadionului lui Parma.
Managerul general al echipei, Ernesto Paolillo, a afirmat, la rândul lui, că speră ca Maninci să rămână în funcţia de antrenor, chiar dacă a vrut să demisioneze în acest sezon după eliminarea din Liga Campionilor: „Acest Scudetto aparţine tututor, dar mai ales preşedintelui Moratti. Cred că Mancini va continua alături de noi“.

Adrian Mutu, locul patru în clasamentul golgheterilor

Atacantul român al formaţiei Fiorentina, Adrian Mutu, care a fost suspendat în ultimele două etape de campionat, a terminat pe locul patru în clasamentul golgheterilor din prima ligă italiană, cu 17 reuşite.
Mutu, care a prins in extremis un loc de Champions League cu gruparea „viola“, a marcat 17 goluri în Serie A în sezonul 2007/2008 – şase din penalti, fiind la egalitate cu jucătorul lui Udinese, Di Natale, care a înscris două dintre cele 17 goluri din lovituri de pedeapsă.
Golgheterul Seriei A este atacantul lui Juventus, Alessandro del Piero, cu 21 de goluri, dintre care trei din penalti. Poziţia secundă a fost ocupată de alt jucător de la Juventus, David Trezeguet, cu 20 de goluri, dintre care două din penalti, iar pe locul al treilea s-a clasat atacantul lui Genoa, Marco Borriello, cu 19 goluri – cinci reuşite din penalti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU