3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci nu plânge după Njock

Balaci nu plânge după Njock

În opinia managerului general al Ştiinţei, Baird şi Dina sunt soluţii mult mai bune în atacul echipei decât camerunezul.

Atât patronul Universităţii, Adrian Mititelu, cât şi managerul general, Ilie Balaci, dădeau asigurări în urmă cu o săptămână că Jeremie Njock va reveni în Bănie, lăudându-l pe camerunez, considerat de mare ajutor pentru echipă. Mititelu era convins că, în sezonul trecut, Ştiinţa ar fi adunat mai multe puncte cu Njock în teren şi a promis că pe 14 iunie fanii îl vor vedea la reunirea lotului. La rândul său, Ilie Balaci declara: „Nu cred că fanii au de ce să fie reticenţi în privinţa revenirii lui Njock la Craiova. Jeremie este fotbalist sub contract cu noi, iar în condiţiile în care Dina a fost folosit atacant mai mult de conjunctură, Tănasă vrea să plece, iar Baird are probleme de sănătate, eu zic că ne-ar putea ajuta“.
Duminică, după ce Jeremie Njock a anunţat că nu vrea să revină la Craiova, finanţatorul Adrian Mititelu a rămas fără reacţie, ca şi restul conducătorilor alb-albaştri. Abia ieri a ieşit la înaintare Ilie Balaci, care, deşi echipa are interdicţie la transferuri, susţinea că nu este nici o problemă dacă Jeremie Njock nu va mai ajunge în Bănie. „Njock nu este o pierdere. Oricum nu avea unde să joace. Costea I, Baird, Dina sau Costea II sunt atacanţi de mare valoare, stăm liniştiţi. E posibil să mă înşel, dar nu cred. Doar dacă peste noapte a devenit un Van Nisterlooy şi eu nu ştiu“, a spus managerul general al Universităţii Craiova.

Wobay, sărbătoritul zilei

După ce vineri Florin Costea a împlinit 23 de ani, ieri, alt jucător important al Universităţii Craiova şi-a aniversat ziua de naştere. Julius Wobay a ajuns la „borna“ 24 şi afirmă că a sosit momentul ca gruparea olteană să aspire la mai mult. „Am ajuns la o vârstă la care trebuie să ating maximul de formă. Vreau să facem treabă la Craiova şi să ne luptăm an de an pentru primele locuri.  Avem valoare şi putem să ne batem cu formaţiile puternice. Am demonstrat acest lucru în returul campionatului trecut. Trebuie doar să avem continuitate“, a afirmat mijlocaşul leonez. Acesta a mai precizat că se gândeşte şi la un transfer în străinătate, ca orice jucător care vrea mai mult de la cariera sa, însă doar în viitor.
Până atunci, Wobay şi-a propus să aibă evoluţii mult mai bune decât în sezonul trecut, iar Universitatea să ajungă o echipă de internaţionali.  „Florin Costea trebuia să fie prezent la Euro. În acest moment suntem puţini internaţionali la Craiova, doar eu, Dilevski şi Gângioveanu, dar Universitatea are mai mulţi jucători care ar merita să evolueze la echipa naţională. Cât despre mine, vreau să joc cât mai bine şi să-mi ajut şi mai mult echipa. Am prins rădăcini aici, chiar dacă mi-a fost greu, mai ales de când a plecat prietenul meu Njock, dar sunt bucuros că am putut fi de folos Universităţii“, a mai spus Julius Wobay, care a adus patru puncte Ştiinţei, prin golurile marcate în deplasările de la Bistriţa (1-0) şi Urziceni (2-2). În acest sezon, leonezul a evoluat în 32 de partide pentru Universitatea, marcând de patru ori în cele 2.115 minute jucate.

Dilevski pierde întâlnirea cu Adebayor

Australianul Spase Dilevski a ratat confruntarea cu vedeta lui Arsenal, Emmanuel Adebayor, fiind suspendat pentru disputa de astăzi dintre selecţionatele olimpice ale Australiei şi Togo. Dilveski a fost eliminat în minutul 75 al întâlnirii cu Chile, după ce a primit cel de-al doilea cartonaş galben, dar echipa sa a terminat învingătoare, scor 2-1, prin reuşitele semnate de Matt Simon şi Ruben Zadcovich.
Selecţionata olimpică a Australiei şi-a asigurat astfel prezenţa în semifinalele Cupei Intercontinentale, ce se desfăşoară în aceste zile în Kuala Lumpur (Malaiezia), după ce în primul meci trecuse cu 3-0 de reprezentativa olimpică a Croaţiei.
În ceea ce-l priveşte pe Dilevski, acesta va fi mai mult ca sigur titular în naţionala „Under 23“ a Australiei în semifinale, în condiţiile în care din această fază a întrecerii „cangurii“ nu-i vor mai putea folosi pe Mark Bridge, Nikolai Stanley, James Troisi şi James Holland, care se vor întoarce în Australia, fiind convocaţi la naţionala mare, pentru jocul cu Ghana, programat vineri seară, la Sydney.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII