15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGângioveanu ar putea ajunge la Euro 2009

Gângioveanu ar putea ajunge la Euro 2009

Mijlocaşul de 18 ani al Ştiinţei a luat contact cu naţionala de tineret şi speră să pună umărul la calificarea României la turneul final de anul viitor, din Suedia.

Dacă Florin Costea a ratat şansa de a prinde Campionatul European din Austria şi Elveţia, alt jucător al Ştiinţei, Cosmin Gângioveanu, ar putea reprezenta gruparea din Bănie la un turneu final. Mijlocaşul oltean de 18 ani, component de bază al reprezentativei Under 19, a făcut pasul spre naţionala de tineret (U-21) şi poate deveni o piesă importantă în angrenajul trupei lui Emil Săndoi. Selecţionerul craiovean încearcă să ducă din nou România, după 11 ani, la un Campionat European de tineret, şi pare să aibă şanse de reuşită, tricolorii mici descurcându-se până acum foarte bine în grupa preliminară, unde sunt neînvinşi.

Gângioveanu a revenit aseară în ţară, după ce a participat cu naţionala de tineret la un miniturneu în Portugalia, românii disputând două amicale cu reprezentativa Under 20 a lusitanilor, amândouă încheiate la egalitate, 1-1. Fotbalistul Universităţii a fost trimis în teren de Săndoi, după pauză, în ambele întâlniri, lăsând o impresie bună. Dacă în primul meci tricolorii au fost cei care au deschis scorul (B. Stancu, ’22), gazdele egalând în minutul 61, în cel de-al doilea joc, disputat joi seară la Castelo Branco, portughezii au punctat tot în minutul 61, egalarea venind de la Păcuraru (’79). România a evoluat însă în inferioritate numerică în repriza secundă, Mardare fiind eliminat în minutul 46. Emil Săndoi a început jocul în următoarea formulă: Pantilimon – Homei, Ninu, Mardare, Latovlevici – Chiacu, Ropotan, Cr. Tănase, Torje – B. Stancu, Cigan, după pauză intrând şi Luchin, Bicfalvi, Ochiroşii, Gângioveanu, Sburlea, Pătraşcu şi Păcuraru.

 

Aşteaptă şi alţi coechipieri

 

Pentru Cosmin Gângioveanu, acesta a fost primul contact cu naţionala de tineret, fotbalistul oltean sperând să pună umărul la calificarea la turneul final de anul viitor, din Suedia. România se află pe locul doi în grupa a 10-a preliminară, cu 11 puncte, la fel ca Franţa, dar cu patru în spatele liderei Ţara Galilor. Tricolorii au însă un meci mai puţin disputat, iar pe 20 august vor juca pe terenul galezilor, pe 6 şi 10 septembrie urmând să întâlnească Bosnia (în deplasare) şi din nou Ţara Galilor, dar la Bucureşti.

Faptul că a evoluat titular la Ştiinţa în ultimele etape l-a ajuta enorm pe Gângioveanu. Tânărul alb-albastru şi-a dat drumul la joc, impresionând mai ales în partidele cu Dinamo şi Steaua. Cosmin a precizat însă că nu este singurul jucător de la Universitatea Craiova care merită să fie convocat la naţională, aşteptându-i la tineret şi pe colegii săi Andrei Ionescu, Ştefan Bărboianu, Silviu Lung Junior sau Valerică Găman, primii doi mai evoluând sub comanda lui Săndoi.

În lipsa transferurilor, antrenorul Nicolo Napoli ar putea miza şi în acest sezon pe jucătorii tineri din lotul Ştiinţei, iar cu cât aceştia vor avea mai multe meciuri în picioare în Liga I, cu atât vor creşte şansele ca ei să prindă un turneu final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII