11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSe reface pista de atletism

Se reface pista de atletism

Pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“ a intrat în renovare, iar sportivii care fac probe tehnice se antrenează zilele acestea în alte oraşe. Nicu Braun, director adjunct la DSJ Dolj, spune că lucrările se vor încheia repede.

După Memorialul „Mihai Nistor“, desfăşurat vinerea trecută, pista de atletism de la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova a intrat în renovare. 
Atleţii, în special cei care fac probe tehnice (garduri, săritura la groapă, înălţime etc.) au fost nevoiţi să găsească foarte repede alt loc unde să se pregătească, având în vedere că sezonul competiţional de vară se apropie.
CSM Craiova şi-a trimis atleţii la Râmnicu Vâlcea, aceştia antrenându-se pe pista de la stadionul „Municipal“. „Merg la Vâlcea cu microbuzul de câte ori au nevoie. Acolo beneficiază de toate condiţiile. Ne apropiem de perioada de concursuri şi nu ne permitem să facem pauză. Atleţii care nu fac probe tehnice se antrenează în Parcul «Nicolae Romanescu», un loc excelent pentru pregătire“, a spus ieri Sebastian Ştef, conducătorul CSM Craiova. Fetele de la Olimpic Sport Craiova, pregătite de antrenorul Doru Roşca, s-au mutat pentru o perioadă la Poiana Braşov.
Programul competiţional în lunile mai şi iunie este destul de încărcat, după cum urmează: 17 mai – rezervat juniorilor III – etapa 1; 24 mai – Grand-Prix „Distrigaz Sud“ de probe combinate, pentru seniori, tineret, juniori 1, 2, şi 3 şi Campionatul Universitar; 30 mai  – Campionatul Naţional Şcolar pentru juniori I. Pe 7 iunie este programat cel mai important concurs atletic intern până la Olimpiadă, Campionatele Internaţionale ale României.

Braun: E nevoie doar de nouă zile

Nicu Bran, director adjunct la Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, a dat asigurări că lucrările la pista de la stadionul „Ion Oblemenco“ nu vor dura mult. „Oamenii de la firma germană Polytan, care a pus pista acum 11 ani, au ajus la sfârşitul săptămânii trecute la Craiova. Au spus că au nevoie de nouă zile de lucru efectiv pentru a termina treaba. Eu preconizez că lucrările se vor încheia luni, iar atleţii îşi pot relua activitatea pe stadion“, a spus Braun. Pista nu va fi schimbată în totalitate, ci doar porţiunile uzate şi rupte, costul lucrărilor ridicându-se la 300.000 de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU