22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a dat 13 jucătoare la lotul naţional

Oltchim a dat 13 jucătoare la lotul naţional

Gheorghe Tadici a anunţat numele handbalistelor pe care se va baza în „dubla“ de calificare la europene.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a anunţat lotul de handbaliste pe care se va baza în cele două meciuri contra Islandei, care vor conta pentru accederea la Campionatul European. Din echipa României fac parte 13 jucătoare de la campioana en-titre, Oltchim Râmnicu Vâlcea: Valentina Ardean Elisei, Luminiţa Huţupan, Talida Tolnai, Tereza Tamaş, Ionela Gâlcă, Narcisa Lecuşanu, Raluca Ivan, Adriana Nechita, Oana Manea, Adina Meiroşu, Ramona Maier, Steluţa Luca şi Valeria Beşe. Celelalte handbaliste convocate sunt următoarele: Cristina Vărzaru (Viborg – Danemarca), Aurelia Brădeanu (Gyor – Ungaria), Georgeta Vârtic şi Camelia Balint (ambele de la HCM Baia Mare), Cristina Niculae şi Cristina Neagu (ambele de la Rulmentul Braşov), Florina Bârsan, Carmen Amariei şi Mihaela Senocico (toate de la Universitatea Jolidon Cluj). Din cele 22 de jucătoare care se vor prezenta la reunirea lotului, cel mai probabil la Râmnicu Vâlcea, pentru deplasarea din Islanda vor rămâne numai 16. Naţionala antrenată de Gheorghe Tadici este favorită la calificare, tricolorele dorindu-şi să câştige ambele manşe, mai ales că România a ratat prezenţa la precedenta ediţie a Campionatului European, după ce a fost eliminată de Serbia.

„Îmi vine să intru pe teren“

Centrul Oltchimului, Roxana Gheorghe Cherăscu, a ajuns în luna a şasea de sarcină şi a spus că abia aşteaptă să revină pe teren: „Voi avea un băieţel, spre bucuria soţului meu (Laurenţiu Cherăscu, fotbalist în Liga a IV-a – n.r.). Îmi doream o fetiţă, dar nu mai contează, important este să fie sănătos. Nu am avut nici un fel de dureri până acum, parcă nici nu sunt gravidă. Îmi este foarte dor de handbal şi îmi vine să intru pe teren măcar de câteva ori pe zi! Cred că nu voi sta prea mult după ce voi naşte, nu mai rezist fără activitate“. 

Elisei e aptă de joc

Valentina Ardean Elisei a făcut noi investigaţii medicale la Kiel, în Germania, şi concluziile sunt dintre cele mai bune: „Alice este sută la sută refăcută după accidentările mai vechi. Ultimul test la care a fost supusă a ieşit foarte bine, iar medicul i-a spus că nici nu mai era nevoie să-şi protejeze piciorul aşa cum a făcut în ultima perioadă. Am mai spus-o şi o repet, ca o glumă, Elisei este cel mai bun transfer al nostru din ultima perioadă“, a spus vicepreşedintele formaţiei chimiste, Petre Berbecaru.
Pentru cealaltă handbalistă prezentă în Germania, Valeria Motogna, situaţia nu este aşa de simplă: „Până la urmă, Valeria va ajunge la operaţie, chiar dacă acum se antrenează normal. Partea bună este că decizia îi aparţine şi poate suporta intervenţia chirurgicală atunci când va dori. Probabil o va face după Jocurile Olimpice din China. După operaţie va trebui să stea în afara terenului aproximativ trei luni“, a completat Berbecaru.

Gavrilescu a votat împotriva sistemului

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a votat împotriva unui sistem competiţional cu 14 echipe în primul eşalon. Chimistul a fost însă în minoritate şi la finalul acestui campionat din Liga Naţională va retrograda numai o singură echipă, CSM Sfântu Gheorghe, urmând ca din eşalonul al doilea să promoveze câştigătoarele celor două serii. Federaţia Română de Handbal schimbă regulile în timpul jocului pentru al doilea an consecutiv, după ce la începutul campionatului se anunţase că în primul eşalon vor rămâne numai 12 echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS