17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDonadoni a convocat 12 fundaşi

Donadoni a convocat 12 fundaşi

Italienii nu se dezmint şi au în lotul lărgit pentru Campionatul European 12 apărători. Pentru compartimentul ofensiv, selecţionerul a chemat numai şase jucători.

Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a anunţat lotul lărgit pentru Campionatul European din Elveţia şi Austria, care va debuta pe 7 iunie. Din fericire pentru România, echipă aflată în aceeaşi grupă cu „azzurrii“, Donadoni nu l-a convocat pe Filippo Inzaghi, „coşmarul“ tricolorilor din preliminariile Campionatului Mondial din 2002. Tehnicianul l-a chemat în schimb pe Alessandro Del Piero, în urma presiunii exercitate în ultimele luni de presa din Italia. Antonio Cassano a rămas şi el pe dinafară, fiind preferat atacantul echipei Udinese, Antonio Di Natale.
Cea mai mare surpriză o constituie numărul mare de fundaşi aflaţi în lot, Donadoni apelând la 12 apărători. Din acest lot lărgit, de 29 de jucători, Roberto Donadoni îi va alege pe cei mai buni 23 care vor merge la Euro 2008 pe 28 mai. Iată fotbaliştii convocaţi de Donadoni: Abbiati, Amelia, Buffon – portari; Barzagli, Bonera, Cannavaro, Cassetti, Chiellini, Gamberini, Grosso, Materazzi, Oddo, Panucci, Tonetto, Zambrotta – fundaşi; Ambrosini, Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Gattuso, Montolivo, Perrotta, Pirlo – mijlocaşi; Del Piero, Di Natale, Borriello, Quagliarella, Toni, Rocchi – atacanţi.

Cannavaro salută chemarea lui Del Piero

Fabio Cannavaro, căpitanul naţionalei Italiei, a declarat că şi-a dorit ca Alessandro Del Piero, fostul său coleg de la Juventus Torino, să fie convocat de selecţionerul Roberto Donadoni pentru turneul programat în Elveţia şi Austria.
„Cred că Del Piero a făcut ceea ce era necesar pentru a merita convocarea. A făcut un sezon excepţional“, a declarat fundaşul lui Real Madrid. Cannavaro a dat în acelaşi timp de înţeles că nu prea agreează comportamentul atacantului Sampdoriei, Antonio Cassano, pe care însă l-a lăudat pentru prestaţiile sale din teren: „Cassano joacă bine în ultimul timp, dar, din păcate, a comis din nou nişte greşeli din cauza caracterului său. Nu mai este un adolescent şi trebuie să fie mai atent, altfel îşi va pierde credibilitatea“.
În ceea ce priveşte participarea Italiei la Campionatul European, Cannavaro a recunoscut că Italia are o grupă foarte grea, dar fundaşul crede că „azzurrii“ vor putea obţine o performanţă deosebită.
„Europenele sunt o competiţie foarte importantă. Noi suntem campioni ai lumii, avem o echipă mare şi putem să realizăm o performanţă deosebită, cu toate că sorţii au decis să fim într-o grupă cum nu se putea mai grea, cu Franţa, Olanda şi România. Cele mai mari calităţi ale echipei Italiei sunt forţa de grup şi capacitatea de a ne concentra la maximum în momentele importante“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS