9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Fapte, nu vorbe!

Ilie Balaci a făcut o analiză a evoluţiilor Ştiinţei din acest campionat, ajungând la concluzia că în sezonul viitor nu mai este loc de scuze.

Universitatea Craiova a terminat campionatul pe acelaşi loc ca în ediţia precedentă – 9, dar având cinci puncte mai puţin – 43, faţă de 48, câte avea în vara lui 2007. Oltenii au repurtat tot 12 victorii, numărul înfrângerilor din sezonul 2007-2008 fiind însă mai mare, 15, în comparaţie cu cele zece suferite în 2006-2007. Cele şapte eşecuri consecutive din turul 2007 au cântărit enorm, impresia generală fiind că Ştiinţa ar fi putut ocupa cel puţin un loc de Intertoto dacă evoluţiile ar fi fost în nota celor din returul 2008.
Pentru sezonul viitor, aşteptările sunt însă mult mai mari. Prestaţiile bune din acest an au oferit mai multă încredere jucătorilor, care şi-au propus să prindă în 2009 un loc de cupă europeană. Acelaşi lucru îl doresc şi suporterii, iar oficialii echipei îl promit, însă de la vorbe la fapte rămâne cale lungă. Nu ar fi pentru prima dată când conducătorii Universităţii ies în faţă cu declaraţii pompoase, pentru ca apoi realitatea din teren să-i contrazică.
În sezonul viitor, campionatul se anunţă la fel de disputat, iar în condiţiile în care Ştiinţa nu se va putea întări până la iarnă, prima parte a sezonului va fi foarte grea. Depinde de felul în care Nicolo Napoli va şti să gestioneze situaţia actuală şi de modul cum se vor pregăti alb-albaştrii în intersezon. 

Balaci: Nu se mai pot găsi scuze

Antrenorul italian a spus, înainte de a pleca în vacanţă, că Universitatea poate face performanţă în campionatul viitor, în condiţiile în care jucătorii importanţi vor rămâne la echipă. Tănasă, Săceanu şi Bornescu sunt însă pe picior de plecare, dar în planul tactic al lui Napoli doar ultimul a fost de bază. Cu Silviu Lung junior între buturi şi cu Bănică şi Neagoe variante de înlocuire, Ştiinţei nu-i va fi deloc uşor, dar finanţatorul echipei este dispus să-şi asume acest risc. „Se poate conta pe Lung junior, însă, dacă îţi propui marea performanţă, el este încă necopt, chiar dacă dă semne că va creşte repede“, este de părere Ilie Balaci.
„Prinţul“ s-a aflat aproape de echipă în acest sezon, în calitatea sa de manager general fiind printre cei mai îndreptăţiţi să vorbească despre ce se aşteaptă de la sezonul viitor. Şi, ca de fiecare dată, Balaci spune lucrurilor pe nume.
„De acum nu-i mai putem numi copii pe fotbaliştii Craiovei. Joacă de trei ani împreună, au atins un anumit nivel de experienţă, suficient pentru a-şi propune o performanţă majoră la anul. Universitatea are capacitatea şi trebuie să se califice într-o cupă europeană în sezonul următor. Toate condiţiile sunt îndeplinite, ca să spun aşa, nu se mai pot găsi scuze“, a afirmat Ilie Balaci pe site-ul craiovamaxima.ro
Pentru „Marele Blond“, revelaţia echipei în sezonul recent încheiat este Florin Costea. „Toată echipa a impresionat plăcut, în special în meciurile din retur, dar pe Costea l-aş trece la revelaţia sezonului la Craiova. A marcat o grămadă de goluri şi putea foarte bine să mai înscrie de câteva ori în ultimele meciuri. Raportat la calităţile pe care ştim că le are, vreau să cred că Florin Costea se află, momentan, abia la 50 la sută din potenţialul său“, a mai spus Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII