8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculescu, Filipescu şi Tararache au retrogradat

Niculescu, Filipescu şi Tararache au retrogradat

Deşi s-a zbătut mult în acest final de sezon, MSV Duisburg nu a reuşit să se menţină în primul eşalon fotbalistic al Germaniei.

MSV Duisburg, echipa la care evoluează românii Claudiu Niculescu, Iulian Filipescu şi Mihai Tararache, a retrogradat din prima divizie germană. Formaţia antrenată de Rudi Bommer a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 3-2, de Bayern München, în runda a 33-a, penultima a Bundesligii. Bavarezii, deşi îşi adjudecaseră titlul de campioni încă din etapa trecută, au făcut instrucţie cu Duisburg în prima repriză, iar la pauză, tabela de pe „Wedaustadion“ arăta 0-3, după golurile marcate de Ottl (’3) şi Podolski (’18,’19). În repriza a doua, bavarezii, care au folosit o formaţie alcătuită mai mult din rezerve, au micşorat turaţia motoarelor, iar Mihai Tararache a redus din handicap în minutul 49, învingându-l pe Oliver Kahn cu un şut de la 20 de metri. După cinci minute, gazdele au început să spere, pentru că Markus Daun a înscris al doilea gol al lui Duisburg. Bommer l-a aruncat în luptă şi pe Claudiu Niculescu, în minutul 67, introducându-l în locul lui Maicon. Până la final, în ciuda numeroaselor tentative ale lui Duisburg de a egala, nu s-a mai întâmplat nimic. Tararache a fost integralist la gazde, iar Filipescu a rămas pe banca de rezerve. Duisburg se întoarce în eşalonul secund, de unde promovase anul trecut.

Stuttgart riscă să piardă şi UEFA

VfB Stuttgart, formaţia românilor Ciprian Marica şi Sergiu Radu, campioană în sezonul trecut, riscă să piardă în acest an şi un loc de Cupa UEFA. Echipa condusă de pe bancă de Armin Vech a fost învinsă cu un categoric 4-0 la Wolfsburg, jucând în inferioritate numerică încă din minutul 19, când a fost eliminat fundaşul Meira. Golurile gazdelor au fost marcate de Marcelinho (’16), Dzeko (’22), Ricardo Costa (’55) şi Dejagah (’75). Nici Marica şi nici Radu nu au fost folosiţi de Vech în această partidă. Cu o etapă înaintea încheierii campionatului, Stuttgart are 51 de puncte şi ocupă locul al şaptelea în clasament. Echipa lui Vech este însă la egalitate de puncte cu ocupantele locurilor patru (Leverkusen), cinci (Hamburg) şi şase (Wolfsburg), toate aceste patru formaţii urmând să se lupte în ultima etapă pentru două locuri de Cupa UEFA. Una dintre ele se va putea consola cu participarea în Cupa Intertoto.

Bremen şi Schalke se luptă pentru locul doi

O luptă acerbă se dă şi pentru locul al doilea, ultimul care asigură calificarea directă în Liga Campionilor. Werder Bremen ocupă deocamdată această poziţie, cu 63 de puncte, după victoria categorică (6-1) înregistrată în meciul cu Hanovra. În spatele ei, pe poziţia a treia, echivalentă cu un loc în preliminariile Champions League, se găseşte Schalke 04, învingătoare la rândul ei, cu 1-0, în meciul cu Eintracht Frankfurt.
În subsolul clasamentului, pe lângă Hansa Rostock şi MSV Duisburg, FC Nürnberg va fi probabil cea de-a treia formaţie care va juca în divizia a doua în sezonul viitor.

Campionatul Germaniei
Rezultatele înregistrate în etapa a 33-a:
MSV Duisburg – Bayern München 2-3, Werder Bremen – Hanovra 6-1, Schalke 04 – Eintracht Frankfurt 1-0, Energie Cottbus – Hamburg 2-0, Wolfsburg – Stuttgart 4-0, Hansa Rostock – Bayer Leverkusen 1-2, Karlsruhe – Bochum 1-3, Hertha – FC Nürnberg 1-0, Arminia Bielefeld – Borussia Dormund 2-2. Clasament: 1. Bayern München 73 de puncte; 2. Werder Bremen 63; 3. Schalke 61; 4. Bayer Leverkusen 51; 5. Hamburg 51; 6. Wolfsburg 51; 7. Stuttgart 51; 8. Hanovra 46; 9. Hertha Berlin 44; 10. Karlsruhe 43; 11. Eintracht Frankfurt 43; 12. VfL Bochum 41; 13. Borussia Dortmund 40; 14. Energie Cottbus 36; 15. Arminia Bielefeld 33; 16. FC Nürnberg 31; 17. MSV Duisburg 29; 18. Hansa Rostock 27.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS