6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNarcisa şi Ionela cer răgaz

Narcisa şi Ionela cer răgaz

Narcisa Lecuşanu şi Ionela Gâlcă dau un răspuns după terminarea campionatului, dar sunt şanse mari să plece de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a avut, până la urmă, discuţia aşteptată cu Ionela Gâlcă şi Narcisa Lecuşanu, handbalistele care până acum nu au semnat prelungirea contractului cu gruparea chimistă. Rezultatul nu a fost însă cel aşteptat pentru oficialul chimist, cele două tricolore cerând un nou răgaz.
„Mi-au spus că îmi vor da răspunsul după terminarea acestui campionat. Nu mi se pare corect, iar eu înţeleg mai multe de aici, dar nu vreau să vorbesc în acest moment. Nu este corect faţă de noi, le-am spus şi lor acest lucru, pentru că, dacă pleacă, atunci trebuie  să ne facem şi noi planuri“, a spus Ioan Gavrilescu.
Preşedintele CS Oltchim este dezamăgit şi de tratativele pe care campioana României le duce cu handbaliste din străinătate: „Sunt mofturoase majoritatea. Vorbesc şi cu noi, şi cu alte patru-cinci cluburi. Din păcate, aceasta este realitatea, iar din campionatul intern nu mai putem aduce pe nimeni. Nu sunt prea multe jucătoare de valoare care să facă faţă la Vâlcea“.

Derbiul ar putea avea loc pe 21 mai

Federaţia Română de Handbal a trimis cluburilor CS Oltchim şi Rulmentul Braşov un comunicat în care anunţă că doar două sunt datele disponibile pentru disputarea derbiului care va stabili noua campioană. Astfel, marele meci din Sala Polivalentă „Traian“, din Râmnicu Vâlcea, se va disputa fie pe 14 mai, fie pe 21 mai. Cum organizarea unei astfel de partide este imposibil de realizat miercurea aceasta, având în vedere miza şi tensiunile dintre cele două grupări, disputa va avea loc, cel mai probabil, miercurea viitoare. Decizia finală va fi luată astăzi de Comisia Tehnică a FRH.
Rulmentul Braşov a preluat sâmbătă şefia Ligii Naţionale, după ce a învins CSM Sfântu Gheorghe, scor 39-26. Braşovencele au acumulat 44 de puncte, cu două mai mult decât Oltchim, formaţie care a stat în runda cu numărul 24. Ieri s-au mai disputat jocurile: HC Zalău – HCM Hidroconcas Buzău 34-22, Universitatea Jolidon Cluj – Dunărea Brăila 36-27, HCM Roman – CSM Cetate Devatrans 35-29, Rapid CFR Bucureşti – Oţelul Galaţi 34-35 şi Tomis Constanţa – HCM Baia Mare, scor 32-27 (meciul a fost amânat patru ore din cauza unei pene de curent).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS