10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Baschetbaliştii craioveni joacă la Oradea
Învinsă de BCMUS Argeş Piteşti, în prima fază din play-out-ul Diviziei A, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va juca astăzi, în deplasare, cu CSM Leonardo Oradea, meci contând pentru locurile 13-16 în clasament (ultima grupă valorică). A doua partidă este programată la Craiova, pe 16 mai. Dacă după cele două jocuri scorul va fi egal, a treia întâlnire se va disputa pe 22 mai, la Oradea. Oltenii, însoţiţi de antrenorii Paul Nicolae şi Marius Toma, au plecat ieri spre Oradea şi speră să aibă o comportare cât mai bună în meciul cu Leonardo, o echipă care în acest sezon al Diviziei A şi-a dezamăgit suporterii. BC Râmnicu Vâlcea va întâlni astăzi, de la ora 17.00, în deplasare, pe CS Otopeni, partida contând pentru faza semifinală – play-off (locurile 9-16), din Divizia A. Cel de-al doilea joc al fazei semifinale va avea loc pe 14 mai, iar dacă mai este nevoie, meciul decisiv se va disputa trei zile mai târziu.

Parângul Sadu riscă excluderea din campionat

Jocul din etapa a 35-a din Liga a IV-a din Gorj, Parângul Sadu – Internaţional Băleşti, scor 3-1, a fost întrerupt în minutul 58 după ce arbitrul Daniel Popescu a fost bătut mai întâi de jucătorul gazdelor Georgian Udrescu, apoi şi de Alin Guran, de la oaspeţi. Popescu a depus plângere penală împotriva celor doi după ce şi-a scos un certificat medico legal de cinci zile. „Există o mare problemă vizavi de Asociaţia Sportivă Parângul Sadu, unde s-au întâmplat mai multe incidente de acest gen în ultimul timp, iar principala vină aparţine conducerii de acolo, mai ales preşedintelui Marius Borcan. Voi propune în Biroul Executiv să nu mai înscriem echipa în campionatul viitor, pentru a da o lecţie comunităţii de acolo“, a declarat preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu. Comisia Judeţeană de Arbitri Gorj va protesta împotriva celor întâmplate în partida de la Sadu, toţi arbitrii urmând să poarte banderole albe la jocurile din etapa viitoare, precum şi la cele din Cupa României.

Mihaela Pasă, dublă medaliată la naţionale

Karateka Mihaela Pasă, legitimată la CS Masters Craiova, a reuşit să obţină două medalii la finala Campionatului Naţional, competiţie desfăşurată recent la Slatina, care a adunat la start aproximativ 250 de sportivi de la 30 de cluburi din ţară. Olteanca a urcat pe podium de două ori, cucerind medalii de bronz la probele kumite şi fuku-go. Sportiva craioveană este pregătită de Cosmin Rădulescu, antrenor 1 Dan, acesta înlocuindu-l pe Laurenţiu Ciucă, plecat în străinătate. Altă craioveancă, Adela Marin, de la Washi, a ocupat doar locul şase în finală, la tineret. Acest lucru nu l-a supărat pe antrenorul ei, Daniel Antici, deoarece, cu o săptămână înaintea concursului de la Slatina, Adela, elevă la LPS „Petrache Trişcu“, a obţinut un rezultat remarcabil, locul I la Olimpiada Naţională de TAS (Teoria Antrenamentului Sportiv), „S-a pregătit foarte mult pentru concursul de TAS şi nu am mai vrut să o presez şi eu cu antrenamentele. Oricum, este mândră de locul I obţinut“, a explicat Antici.

Nadal suferă după eliminarea de la Roma
Ocupantul poziţiei a doua în clasamentul ATP, Rafael Nadal, a afirmat după eşecul suferit miercuri seară în faţa compatriotului său Juan Carlos Ferrero, scor 7-5, 6-1, în turul doi al Mastersului de la Roma, că a fost imposibil să-şi menţină vârful de formă timp de patru săptămâni. „S-a văzut că este imposibil să menţii un nivel foarte bun al jocului timp de patru săptămâni, pe zgură. Nu voi vorbi prea mult despre asta, pentru că ar părea o scuză. Este inutil şi nu vreau să-mi pierd timpul cu aşa ceva. Sunt decepţionat, dar îl felicit pe Juan Carlos Ferrero, un bun jucător“, a explicat Nadal. În timpul meciului, Nadal a suferit din cauza unor băşici la picior care i-au apărut după turneul de la Barcelona, pe care l-a câştigat. Rănile suferite în cadrul acelei competiţii s-au infectat şi s-au deschis în primul set din partida cu Ferrero, la scorul de 4-4. În setul doi, la 4-1 pentru Ferrero, antrenorul lui Nadal, Michael Novotny, s-a uitat la piciorul tenismanului şi a observat că băşicile se infectaseră, în locul lor apărând o rană deschisă. Rafael Nadal este cunoscut ca unul dintre cei mai buni tenismeni pe zgură, spaniolul câştigând de trei ori consecutiv turneul de Mare Şlem de la Roland Garros (2005, 2006, 2007), cea mai importantă competiţie pe zgură. În cadrul Mastersului de la Roma, Nadal s-a impus tot de trei ori consecutiv (2005, 2006, 2007).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS