12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă vrea să-l ia pe Mutu în Turcia

Piţurcă vrea să-l ia pe Mutu în Turcia

În perioada 12-19 mai, jucătorii din campionatul intern care sunt pasibili de a fi selecţionaţi de Victor Piţurcă (foto) în lotul României pentru Euro 2008 vor pleca într-un stagiu în staţiunea turcă Belek. Tehnicianul tricolorilor le-a cerut oficialilor Federaţiei Române de Fotbal să încerce să obţină acceptul clubului AC Fiorentina pentru a-i permite lui Adrian Mutu să participe la acest stagiu, ţinând cont de faptul că „Briliantul“ nu mai poate juca în sezonul în curs pentru formaţia „viola“, fiind suspendat. Respectând dorinţa lui Piţurcă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a trimis un fax clubului italian, în care solicită ca Adrian Mutu să se alăture lotului tricolorilor pentru acţiunea din Turcia.

„Potrivit informaţiilor pe care le avem, domnul Adrian Mutu este suspendat pentru următoarele două meciuri jucate de club. Având în vedere că mai sunt două etape de campionat în Italia, iar Mutu nu va juca până la finalul sezonului, vă rugăm să-i permiteţi să participe la un stagiu de team-building organizat de Federaţia Română de Fotbal în Belek (Antalya, Turcia), între 12 şi 19 mai 2008“, se arată în solicitarea trimisă de FRF către Fiorentina. Oficialul FRF a adăugat că speră ca echipa italiană să ofere un răspuns pozitiv, ţinând cont de relaţiile excelente dintre FRF şi AC Fiorentina.

Jucătorii români care vor participa la stagiul de la Belek sunt următorii: Lobonţ (Dinamo), Coman (Rapid), M. Popa (Poli Timişoara) – portari; Săpunaru (Rapid), D. Goian, Ghionea (ambii Steaua), Moţi (Dinamo) – fundaşi; M. Rădoi, Ov. Petre, N. Dică, Nicoliţă (toţi Steaua), Ad. Cristea (Dinamo) – mijlocaşi; Fl. Bratu (Dinamo), Deac (CFR Cluj) – atacanţi.

Jucătorii convocaţi de Piţurcă se vor prezenta luni, 12 mai, la ora 9.45, la aeroportul „Henri Coandă“, de unde vor decola spre Turcia, revenirea în ţară urmând să aibă loc pe 19 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS