27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu a câştigat Cupa Ucrainei

Lucescu a câştigat Cupa Ucrainei

Finala Cupei Ucrainei s-a disputat miercuri seară, pe stadionul „Metalist“ din Harkov, echipa pregătită de tehnicianul român Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, impunându-se, cu 2-0, în faţa marii rivale Dinamo Kiev. Aceasta este cea de-a doua Cupă cucerită de Şahtior sub comanda antrenorului român, după cea din 2004. În total, Mircea Lucescu a câştigat cinci trofee cu formaţia din Doneţk: două titluri, două Cupe şi o Supercupă a Ucrainei. Şahtior poate realiza eventul în acest an, fiind, cu două etape înainte de finalul sezonului, lideră în clasamentul primei ligi ucrainene, cu un punct avans faţă de Dinamo Kiev.

În partida de miercuri, de la Harkov, Şahtior s-a impus graţie golurilor marcate de Gladky (’44) şi de Gai (’77). Fundaşul român Răzvan Raţ a fost integralist al Şahtior, la fel ca şi mijlocaşul Tiberiu Ghioane la Dinamo Kiev.

Rivalitatea dintre cele două echipe a atins cote înalte în repriza a doua, când nervii jucătorilor celor două echipe au cedat. Brazilianul Bradao, de la Şahtior, a fost eliminat în minutul 64, egalitatea numerică fiind restabilită peste doar nouă minute, când senegalezul Diakhate de la Dinamo a primit cartonaşul roşu. În minutul 80 s-a produs o altercaţie generală, în urma căreia arbitrul finalei a trimis la cabine câte un jucător de la fiecare formaţie, Yezerski (Şahtior) şi Bangoura (Dinamo). Şahtior a terminat meciul cu doar opt jucători pe teren, atacantul Gladki fiind eliminat în minutul 87, pentru două „galbene“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS