12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea, fotbalistul campionatului

Florin Costea, fotbalistul campionatului

Golgheterul Ştiinţei a ieşit învingător în ancheta făcută după fiecare etapă de Radio România Actualităţi.

Universitatea Craiova a încheiat acest sezon pe locul nouă, dar şi-a trecut în cont un trofeu, obţinut însă de golgheterul echipei, Florin Costea. Atacantul oltean, de 23 de ani, a fost premiat ieri de Radio România Actualităţi, care i-a înmânat titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului, în urma anchetelor făcute la finalul fiecărei etape.
Cu opt nominalizări, Costea i-a devansat pe Mara (Unirea Urziceni), Ljubinkovici (SC Vaslui), Ad. Cristea (Dinamo) şi Trică (CFR Cluj). Portarul stelist Zapata a primit titlul de revelaţia sezonului, în timp ce Istvan Kovacs (Carei) a ieşit cel mai bun arbitru al sezonului. „Mă aşteptam să joc din ce în ce mai bine, însă recunosc că nu credeam ca în doi ani să fiu aici. Sunt fericit pentru acest premiu, care mă motivează şi mai mult în sezonul viitor. Vreau să-l dedic tuturor suporterilor Universităţii Craiova. Le mulţumesc echipelor care se interesează de mine, dar am mai spus-o, în ţară voi juca doar la Ştiinţa!“, a declarat Florin Costea, la decernarea premiilor Radio România Actualităţi.

Locul cinci în clasamentul golgheterilor

Universitatea nu a mai avut un jucător în topul marcatorilor din sezonul 1999-2000, când Claudiu Niculescu a înscris 16 goluri în tricoul alb-albastru. După un retur fulminant, Florin Costea a terminat campionatul cu 15 reuşite, clasându-se pe locul cinci, după Dănciulescu (Dinamo, 21 de goluri), Jula (Oţelul, 17), G. Bucur (Poli Timişoara) şi Ljubinkovici (SC Vaslui), ambii cu 16 goluri, dar în faţa lui Fl. Bratu (Dinamo, 14) şi Trică (CFR Cluj, 13).
Al doilea golgheter al Ştiinţei este Mihai Dina, care prin dubla din meciul cu Ceahlăul a ajuns la cota şapte, toate reuşitele sale venind în returul 2008. Dina a profitat de accidentarea lui Baird şi a redevenit jucătorul pe care suporterii îl aşteptau de mult. Fanii Ştiinţei au trecut peste desele supărări care le-au fost produse de atacantul de 23 de ani, iar în partida cu Ceahlăul l-au considerat cel mai bun jucător al echipei.
În sondajul de pe site-ul clubului, Mihai Dina a fost votat de 50 la sută dintre fani, pe locul doi în topul preferinţelor aflându-se Gîngioveanu, jucător convocat la naţionala de tineret, cu 17 la sută din sufragii, urmat de Fl. Costea (13%) şi Wobay (8%). Dina s-a impus şi în sondajul de pe craiovamaxima.ro, cu 47 la sută din voturi, urmat de Gîngioveanu (25%), Fl. Costea    (9%), Wobay (6%) şi Bornescu (5%).

A început vacanţa

După meciul de miercuri, alb-albaştrii au intrat în vacanţă, jucătorii străini părăsind deja Bănia. După Dilevski, plecat de săptămâna trecută pentru a da curs convocării la lotul naţionalei Under 23 a Australiei, ieri a fost rândul lui Mitchell, Rose şi Wobay să ia drumul ţărilor natale.
Fotbaliştii Universităţii se vor reuni la jumătatea lunii iunie, când vor demara pregătirile pentru noul sezon. Atunci este aşteptat să sosească şi atacantul camerunez Jeremie Njock, în timp ce alt jucător împrumutat, Lucian Pîrvu, a primit acceptul de a se transfera la orice echipă fără vreo pretenţie financiară din partea clubului oltean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS