21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, încă un pas spre event

Chivu, încă un pas spre event

Căpitanul naţionalei României este aproape de a-şi trece în palmares atât titlul, cât şi Cupa Italiei, după ce Inter a eliminat-o pe Lazio.

 

 

 

Românul Cristian Chivu, de la Inter Milano, are şanse bune ca în acest an să cucerească eventul în Italia cu „nerazzurii“. Lideră în campionat, cu două etape înainte de final, echipa lui s-a calificat şi în finala Cupei Italiei, după ce s-a impus cu 2-0, la Roma, în faţa lui Lazio, într-o partidă contând pentru manşa secundă a semifinalelor. În tur, scorul dintre cele două formaţii a fost egal, 0-0.

Cu multe nume noi în formula de start şi cu un sistem mai degrabă defensiv (4-5-1), oaspeţii, conduşi de pe bancă de Roberto Mancini, au început prudent meciul de pe „Olimpico“. După 45 de minute echilibrate, în debutul părţii a doua, tânărul Pele a deschis scorul, învingându-l pe veteranul Ballotta cu un şut superb la vinclu (’52). Lazio, lipsit de aportul lui Radu Ştefan, neconvocat pentru acest meci, a replicat imediat prin Dabo, al cărui şut a trecut milimetric pe lângă poarta lui Toldo (’68), dar cei care au modificat din nou tabela au fost tot interiştii, Julio Ricardo Cruz punctând decisiv în minutul 85, după o gafă a portarului lazial.

Oaspeţii au încheiat meciul cu un jucător mai puţin pe teren, Materazzi primind cartonaş roşu cu şapte minute înaintea finalului, la scurt timp după ce a intrat pe teren. Aseară s-a jucat şi cealaltă semifinală, între Catania şi Roma (în tur 0-1). Finala se dispută pe 24 mai, la Roma.

 

Sezon terminat pentru Chivu?

 

Din păcate, meciul de la Roma s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru Chivu. În minutul 75, românul, la un duel aerian, a căzut pe umărul stâng, la care a mai avut probleme în trecut. Staff-ul medical
i-a acordat îngrijiri la marginea terenului, a revenit în joc timp de două minute, dar a resimţit dureri şi a făcut semn spre antrenorul Mancini că nu mai poate continua. Presa italiană scrie că românul chiar a făcut un gest din care reieşea că, pentru el, sezonul s-a încheiat. În locul său a fost introdus Maicon. Până la închiderea ediţiei nu se stabilise cât de serioasă este această accidentare a românului. Oricum, în perspectiva participării României la Campionatul European, Victor Piţurcă are probleme în special în defensivă, pe lângă Chivu, accidentându-se în weekendul trecut alt fundaş, Gabriel Tamaş.

 

Suporterii îl vor fundaş stânga

 

După ce, pe parcursul acestui sezon, antrenorul Roberto Mancini l-a folosit pe Chivu pe mai multe posturi, agenţia Calciomercato a iniţiat un sondaj în rândul suporterilor lui Inter, pentru a afla în ce zonă a terenului doresc aceştia să-l vadă pe român jucând. Cei mai mulţi au fost de părere că reşiţeanului i se potriveşte cel mai bine postul de fundaş stânga. „Chivu este un jucător care poate să acopere mai multe posturi. Nu este un fenomen, dar este un fotbalist pe care se poate conta. Îmi place mai mult ca fundaş stânga decât ca apărător central. Nu se descurcă rău nici la centrul terenului în cazuri de urgenţă“, a scris pe site-ul calciomercato.com un fan al Interului. „Ca fundaş central într-un sistem cu patru apărători, nu ştie să facă marcaj,
nu-mi place. Ca fundaş stânga, este mai bun. Nu are un dribling sau o viteză devastatoare, dar vede jocul bine, chiar dacă uneori pare puţin cam distrat“, a scris alt suporter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS