3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Duţă, vicecampioană

Alina Duţă, vicecampioană

Culturista craioveană a pierdut titlul naţional în faţa unei sportive din Alba Iulia, oraşul gazdă al întrecerii.

Pentru culturiştii de la CS Gladiator – Armata Craiova, primăvara aceasta a adus o medalie la fiecare concurs la care au participat. După ce, în urmă cu două săptămâni, Daniel Oprea ieşise campion balcanic, în weekendul trecut, Alina Duţă a obţinut titlul de vicecampioană naţională la junioare mari, în cadrul finalei care s-a ţinut la Alba Iulia. Campioană anul trecut, Alina Duţă (foto) a fost devansată la Alba Iulia de reprezentanta gazdelor, Corina Muntean, sportivă care în 2007 obţinuse locul doi. Practic, cele două culturiste au făcut schimb de locuri. Însă, Costel Torcea, antrenorul Alinei Duţă, spune că eleva sa ar fi meritat să câştige şi anul acesta şi că decizia este răzbunarea unor oficiali de la federaţie: „Se pare că eu deranjez unele persoane de la federaţie şi s-au răzbunat pe eleva mea. Locul întâi a fost ocupat de o sportivă din oraşul organizator, care nu prea are treabă cu culturismul. Când s-a dat decizia, nu numai eu am fost mirat, ci şi publicul din sală, pentru că se vedea cu ochiul liber că Alina merita să învingă“. 

Torcea: Federaţia, condusă de oameni incompetenţi

Înainte de concursul Alinei Duţă, Costel Torcea le ceruse oficialilor federali să-i explice cum au reuşit „performanţa“ să o înscrie pe Alina Duţă în competiţia senioarelor la Campionatul Balcanic (pe 26 aprilie, Muntenegru), deşi ea este junioară. „I-am supărat tare, dar şi ei m-au enervat pe mine pentru că nu au fost în stare să îmi dea nici o explicaţie. Acum, mai mult ca oricând, am ajuns la concluzia că soarta culturismului din România este în mâinile unor oameni incompetenţi. Singurul care apreciază munca sportivilor este secretarul general al federaţiei, Tiberiu Apostol. A făcut sport şi el – a fost campion mondial la haltere – şi ştie cât de greu se obţin performanţele“, a adăugat Torcea.
Tot la concursul de la Alba Iulia au participat, în premieră pentru ei, alţi doi juniori de la CS Armata – Gladiator. Cosmin Tîrbă (categoria 65 kg) s-a clasat pe locul cinci la juniori mari, iar Radu Bogolea a încheiat pe locul şase concursul de la categoria 60 kg.

La Europene, pe banii clubului

Alina Duţă se pregăteşte acum pentru Campionatul European, programat la începutul lunii iunie, la Budapesta, dar deplasarea sa este pusă sub semnul întrebării deoarece costurile ar trebui suportate de club. „Numai dacă ar lua medalie acum, federaţia i-ar plăti deplasarea la concursul viitor“, a explicat Torcea.
În ceea ce-l priveşte, campionul din Bănie se pregăteşte pentru Campionatul Masters programat pe 17 mai la Şimleul Silvaniei şi speră să nu aibă parte de acelaşi arbitraj ostil ca şi sportiva sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII