5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Surpriza Tănasă

Atacantul Ştiinţei s-a pregătit normal în ultimele zile şi ar putea reveni pe gazon în partida de mâine.

Universitatea Craiova va ataca meciul cu Gloria Buzău cu un lot decimat de suspendări, antrenorul Nicolo Napoli neputând utiliza mâine patru jucători de bază, Bornescu, Stoica, Mitchell şi Dilevski, cărora li se adaugă Baird, accidentat de mai multă vreme. Surpriza din lotul deplasat în Crâng se numeşte însă Ciprian Tănasă, atacantul Ştiinţei fiind refăcut după ruptura musculară suferită pe 23 martie, la meciul cu SC Vaslui. Jucătorul achiziţionat de la FC Argeş cu 500.000 de euro a evoluat atunci doar cinci minute, părăsind terenul accidentat, iar verdictul medicilor a fost clar: Tănasă nu va mai evolua până la finalul sezonului.
Din fericire, fotbalistul de 27 de ani s-a refăcut mult mai repede decât s-a anticipat, în ultimele zile el pregătindu-se normal alături de coechipieri, fiind şanse mari să revină pe gazon în disputa cu buzoienii. „Aceste ultime două meciuri sunt mai liniştite, dar noi vrem să învingem pentru a nu coborî sub locul opt. Sunt ghinionistul echipei, asta e clar, şi mor de ciudă că am lipsit de la meciurile cu Dinamo şi Steaua. Partida cu Gloria Buzău va fi doar una a orgoliilor, nu ne interesează cine va retrograda. Consider benefică revenirea mea, mai ales pentru compartimentul ofensiv, unde va fi din nou concurenţă“, a afirmat Ciprian Tănasă, jucător care a marcat în acest sezon patru goluri pentru Universitatea în 20 de meciuri (trei cu Farul şi unul cu Dinamo, toate în tur).

Napoli vrea să termine victorios sezonul

După un retur foarte bun de campionat, antrenorul Nicolo Napoli şi-a propus să încheie sezonul victorios, italianul dorindu-şi şase puncte din ultimele două partide. Primele trei trebuie obţinute la Buzău, contra unei echipe care luptă încă pentru evitarea retrogradării. „Noi vrem să mergem la Buzău pentru a câştiga, nu ne interesează că ei au ajuns la retrogradare. Steaua sau Steluţa, pentru mine nu contează, aceste ultime partide trebuie să le câştigăm, pentru că îmi doresc să terminăm cât mai sus în clasament. Ar fi păcat de ce am realizat în acest retur, dacă am pierde în faţa celor două echipe (Gloria şi Ceahlăul – n.r.), aşa că jucătorii trebuie să dea tot ce au mai bun pe teren. Din păcate, avem foarte mulţi absenţi şi o să fie destul de greu să aleg un prim unsprezece, dar am soluţii printre jucătorii tineri“, a declarat Napoli, care îl consideră pe adversarul său de mâine de pe banca Gloriei, Ştefan Stoica, un suporter al Ştiinţei: „Stoica este unul dintre cei care iubesc cu adevărat acest club. A jucat aici, a antrenat aici, este normal ca Universitatea să îi rămână în suflet“.
Tehnicianul italian are încredere în lotul actual, dar avertizează că va pleca în vară în cazul în care vreunul dintre jucătorii săi preferaţi va părăsi echipa. „Antrenez un lot format din 25 de jucători, nu doar pe Florin Costea. Toţi sunt valoroşi, dar trebuie să mai crească. Aceste ultime două etape nu reprezintă nişte teste pentru cei tineri, pentru că îi cunosc foarte bine pe toţi. În vară voi discuta cu finanţatorul Adrian Mititelu şi îi voi spune pe cine mă voi baza pentru campionatul viitor. Dacă vreunul dintre preferaţii mei va pleca, atunci plec şi eu. Nu accept să se dea jucători peste capul meu“, a precizat Nicolo Napoli.
Ştiinţa va fi arbitrată la Buzău de bucureşteanul Aurelian Bogaciu, care a mai condus la centru un meci al oltenilor în acest retur, cel de la Urziceni, acolo unde trupa lui Nicolo Napoli a remizat, 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Bogaciu va fi ajutat la cele două tuşe de Ionel Popa (Paşcani) şi Stelian Slabu (Braşov).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS