16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Hrănitul porumbeilor, ilegal în Veneţia

S-au dus vremurile când edilii oraşului Veneţia tolerau sau chiar încurajau turiştii să hrănească porumbeii ce se adună în Piaţa San Marco. Începând de câteva zile, această acţiune este ilegală. Vânzarea şi distribuirea hranei pentru păsări sunt acum interzise, această măsură punând capăt unei tradiţii care atrăgea porumbeii către cel mai pitoresc loc din întregul oraş de pe ape. Primăria oraşului a anunţat că amenzile pentru cei care vor îndrăzni să ignore aceste interdicţii încep de la suma de 50 de euro. Vânzătorii care până acum se ocupau exclusiv de comerţul cu hrană pentru păsări sunt însă nemulţumiţi de această măsură, şi îi mulţumesc în mod ironic primarului pentru că le-a falimentat afacerile generate de o tradiţie ce durează de peste 100 de ani. Autorităţile au explicat decizia luată spunând că păsările distrug dalele din Piaţa San Marco şi faţadele clădirilor din zonă, căutând să ajungă la firimiturile de pâine luate de vânt, şi că, din acest motiv, contribuabilii Veneţiei trebuie să scoată din buzunar câte 275 de euro pentru curăţarea şi renovarea monumentelor.

Indicatoare rutiere cu siluete feminine în Suedia

Suedia, ţară faimoasă pentru eforturile pe care le face pentru a aduce bărbaţii şi femeile la acelaşi nivel în toate domeniile, ia noi măsuri în această privinţă. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, guvernul suedez a hotărât ca, de acum încolo, semafoarele şi indicatoarele pentru trecerile de pietoni să afişeze nu doar o siluetă de bărbat, ci şi una de femeie. Ideea a venit din partea autorităţilor din oraşul Mariestad, unde au fost deja instalate mai multe indicatoare ce arată o siluetă de femeie care traversează strada. Primele indicatoare rutiere „la feminin“ vor apărea pe străzi la sfârşitul anului sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Edilul fiecărui oraş va decide dacă va păstra varianta tradiţională a panourilor rutiere, dacă va adopta modelul nou sau dacă va folosi ambele indicatoare concomitent.

 

Gisele Bündchen rămâne cel mai bine plătit manechin

Brazilianca Gisele Bündchen se menţine pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătite manechine din lume, având un salariu estimat la 35 de milioane de dolari în anul 2007, informează site-ul cyberpresse.ca, acesta citând site-ul Forbes. Anul trecut, contractul în valoare de cinci milioane de dolari pe care Gisele Bündchen l-a semnat cu compania producătoare de lenjerie intimă Victoria’s Secret a luat sfârşit, însă manechinul, de 27 de ani, are alte 20 de contracte de publicitate, majoritatea cu producători de cosmetice. Pe locul doi în acest clasament se situează nemţoaica Heidi Klum, de 34 de ani, mamă a trei copii, manechin ce câştigă aproximativ 14 milioane de dolari anual, în special datorită emisiunii de televiziune „Project Runway“, pe care o prezintă şi o produce pentru televiziunea americană. Manechinul britanic Kate Moss, şi ea de 34 de ani, s-a clasat pe locul trei în topul efectuat de Forbes, având un salariu anual estimat la 7,5 milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS