10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPSG a fost exclusă din Cupa Ligii

PSG a fost exclusă din Cupa Ligii

Toate necazurile s-au adunat în curtea celor de la Paris St. Germain. În campionat, celebrul club francez se situează pe un loc retrogradabil, având şanse mici de a rămâne în prima ligă. De asemenea, gruparea din capitala Franţei a fost exclusă din viitoarea ediţie a Cupei Ligii, deoarece suporterii săi au afişat un banner cu inscripţia rasistă „Pedofili şi şomeri, bine aţi venit la Ch’tis!“, aluzie la regiunea din nordul Franţei de unde este echipa Lens. Acest banner a fost afişat la meciul din finala Cupei Ligii, în care PSG a învins-o pe Lens, cu 2-1.

Parizienii au răsuflat uşuraţi după ce au aflat decizia luată de Liga Franceză de Fotbal, deoarece clubul a scăpat de o depunctare care ar fi însemnat retrogradarea în liga secundă. La începutul sezonului, clubul din liga a doua Bastia a rămas fără două puncte, după ce suporterii săi au afişat un banner rasist la adresa lui Boubacar Kebe, atacantul lui Libourne, care, în urmă cu un an, se plânsese că a fost victima atacurilor rasiste din partea fanilor corsicani.

Încercând să explice de ce nu s-a luat o decizie identică şi în cazul lui PSG, un oficial al Ligii Franceze de Fotbal a spus: „PSG nu a avut o situaţie asemănătoare cu cea a Bastiei. Comisia de Disciplină nu a găsit probe cu caracter rasist care să determine depunctarea clubului PSG“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS