14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea va juca în finala de la Moscova

Chelsea va juca în finala de la Moscova

Chelsea – Liverpool 3-2

(după prelungiri; în tur: 1-1).

Stadion: „Stamford Bridge“.  Spectatori: 38.900. Au marcat: Drogba ’33, ‘105, Lampard ’98 pen. / Torres ’64, Babel ‘117. Chelsea: Cech – Essien, Carvalho, Terry, A. Cole – J. Cole (Anelka ’91), Ballack, Makelele, Lampard (Şevcenko ‘119), Kalou (Malouda ’70) – Drogba. Antrenor: Avram Grant. Liverpool: Reina – Arbeloa, Carragher, Skrtel (Hyypia ’22), Riise – Kuyt, Alonso, Gerrard, Mascherano, Benayoun (Pennant ’78) – Torres (Babel ‘108). Antrenor: Rafael Benitez. Cartonaşe galbene: Xabi Alonso, Arbeloa. A arbitrat: Roberto Rossetti (Italia).

 

Londonezii se vor duela în ultimul act al Ligii Campionilor cu Manchester United, după ce miercuri seară i-au învins, în propriul fief, pe „cormorani“.

Eliminaţi de două ori de Liverpool în 2005 şi 2007, „albaştrii“ de la Chelsea s-au răzbunat miercuri seară pe Stamford Bridge şi au spulberat visele „cormoranilor“ de a juca a treia finală de Liga Campionilor în ultimii patru ani. Londonezii s-au impus cu 3-2, după prelungiri, la sfârşitul timpului regulamentar scorul fiind 1-1, identic cu cel consemnat în tur.

În primele minute, Liverpool a fost timidă în joc, dar, după ce mijlocaşul gazdelor Michael Essien a trimis periculos pe lângă bară, a îndrăznit mai mult. Gerrard l-a găsit bine în careu pe Fernando Torres, dar acesta nu a putut să-l învingă pe Petr Cech, goalkeeper-ul gazdelor respingând în corner. În minutul 19, Chelsea a fost aproape de gol, prin Didier Drogba, ivorianul trimiţând pe lângă poartă din poziţie bună.

Essien şi-a mai încercat odată norocul de la distanţă, dar nu a reuşit să-l surprindă pe Reina. A urmat şutul slab pe centru al lui Ballack. Înaintea acestor faze, Benitez îl înlocuise pe accidentatul Skrtel cu Sami Hyypiä. În minutul 33, insistenţa lui Chelsea a fost premiată. Salomon Kalou a scăpat de ofsaid, a pătruns în careu şi a şutat la colţul lung, Reina a respins, dar Drogba a fost pe fază şi a băgat mingea în plasă. Până la pauză a mai fost de consemnat lovitura liberă executată de Ballack, puţin pe lângă poarta lui Reina, rămas spectator.

 

Liverpool a forţat şi a reuşit egalarea

 

Dacă la finalul primei părţi Liverpool părea incapabilă să obţină un rezultat care să-i permită calificarea, la pauză, Rafael Benitez a găsit cuvintele necesare care să-i mobilizeze pe „cormorani“, iar în repriza a doua echipa a avut altă atitudine. La scurt timp de la reluare, Liverpool a fost la un pas de egalare, prin olandezul Kuyt, autorul golului din tur, dar Cech a respins şutul acestuia cu piciorul. Până la urmă, portarul ceh a fost învins în minutul 64. Benayoun a urcat pe partea dreaptă,
l-a servit splendid pe Torres, iar „El Nino“ a înscris cu un şut la firul ierbii. Golul a fost o adevărată bombă morală pentru Liverpool, care a încercat să închidă conturile cu Chelsea, insistând în ofensivă.

Avram Grant l-a scos pe Kalou şi l-a introdus pe Malouda, în speranţa că acesta va da un plus de prospeţime atacului londonez. Cu un sfert de oră înainte de expirarea timpului regulamentar, Essien şi-a fructificat la maxim calităţile fizice pentru a-şi crea o breşă în defensiva lui Liverpool, dar a şutat în plasa laterală. Teama şi prudenţa a dominat cele două formaţii în ultimele minute, nici una dintre ele nedorind să mai rişte.

 

Londonezii s-au impus în prelungiri

 

În prelungiri, în minutul 95, Essien a trimis mingea în poartă cu un şut din interiorul careului, dar arbitrul a anulat golul pentru o poziţie de ofsaid la Drogba. Trei minute mai târziu, arbitrul italian Roberto Rosetti a dictat penalti pentru Chelsea, în urma unui fault comis de Hyypia la Ballack, iar Frank Lampard a înscris pentru 2-1. Imediat, antrenorul oaspeţilor, Rafael Benitez, a mai făcut o mutare, introducându-l pe Babel în locul lui Torres. Liverpool a preluat iniţiativa, dar fără să ameninţe poarta lui Cech. Până la urmă, tot Chelsea avea să înscrie. În minutul 105, Anelka a centrat perfect pentru Drogba, iar ivorianul l-a executat pe Pepe Reina cu un şut la colţul scurt. „Cormoranii“ au reuşit în minutul 117 să reducă din handicap, prin Babel, care l-a învins pe Cech cu un şut de la distanţă. Liverpool nu a mai avut însă suflul necesar în ultimele minute să marcheze şi golul egalizator, iar Chelsea va juca finala Ligii Campionilor de la Moscova, cu rivala la titlu din Premier League, Manchester United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS