10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOfiţerul Daniel Oprea a făcut instrucţie cu adversarii

Ofiţerul Daniel Oprea a făcut instrucţie cu adversarii

Culturistul craiovean, legitimat la CS Gladiator – Armata, a devenit campion balcanic în Muntenegru. La acelaşi concurs, junioara Alina Duţă a avut parte de o surpriză neplăcută din partea conducătorilor delegaţiei române, care au înscris-o în competiţia senioarelor.

Cu o zi înainte de Paşte, craioveanul Daniel Oprea, legitimat la CS Gladiator – Armata, a reuşit să obţină titlul de campion balcanic la culturism clasic, competiţia fiind găzduită de oraşul Bor din Muntenegru. Conform antrenorului său, Costel Torcea, Oprea a avut concurenţi destul de puternici. „A fost o categorie numeroasă, în care oricare dintre sportivii care au ocupat primele trei locuri putea ieşi campion. Daniel s-a impus prin experienţa sa şi prin seriozitatea care-l caracterizează. Ne propuseserăm să câştigăm titlul balcanic, chiar dacă înainte nu am declarat acest lucru presei. Am vrut să păstrăm tradiţia – în fiecare an să obţinem un titlu balcanic“, a spus maestrul Torcea, cel care, în 2007, în calitate de sportiv, şi-a trecut în cont medalia de campion balcanic. Daniel Oprea, care mai are în palmares două titluri de vicecampion naţional, în 2006 şi 2007, este ofiţer în cadrul MApN, iar acest lucru l-a ajutat să fie un om ordonat şi serios în tot ceea ce face.

Torcea: Le dau cu prazul peste nas celor de la Federaţie

Clubul Gladiator – Armata putea obţine două medalii în Muntenegru dacă oficialii de la Federaţia Română de Culturism nu făceau o gafă: au înscris-o din greşeală pe craioveanca Alina Duţă în competiţia senioarelor, deşi ea ar fi trebuit să concureze la junioare. Acest lucru l-a înfuriat pe Costel Torcea. „Nu se poate aşa ceva! Şi-au bătut joc de munca unei copile de 18 ani! Alina se pregătise atâta timp şi putea lua fără probleme medalie la această balcaniadă, la junioare. A reuşit să se califice şi la senioare în finala de 6, dar noi vizam medalia la junioare. Sportiva mea era cu moralul la pământ. De-abia aştept să ajung la Alba Iulia sâmbătă, acolo unde va avea loc o şedinţă, pentru a le da cu prazul peste nas celor de la Federaţie. Trebuie să respecte munca sportivilor şi a antrenorilor“, a răbufnit Torcea.
Tot la Alba Iulia, Alina Duţă va trebui să-şi apere sâmbătă titlul de campioană obţinut anul trecut. „Sper să-şi revină după dezamăgirea din Muntenegru. Este o fată extrem de talentată“, a adăugat antrenorul Alinei. Alt sportiv de la Gladiator – Armata care va lua startul la Campionatul Naţional de la Alba Iulia este juniorul Cosmin Târnă (categoria 65 kg.). Pe 16 mai, culturiştii craioveni vor participa la alt concurs Masters, la Şimleul Silvaniei.

Ofertaţi de cluburi in ţară

Costel Torcea a mărturisit că în Craiova culturismul nu este sprijinit. „Se pare că vor fi probleme la clubul nostru şi oamenii care investesc bani nu vor mai avea posibilitatea să ne ţină. Deja am fost ofertaţi de alte cluburi din ţară, care au condiţii mult mai bune. Unul dintre cluburi este Farul Constanţa, la care am fost legitimat mulţi ani şi pentru care am obţinut şapte titluri de campion şi două medalii europene. La Constanţa, când era un concurs, toată lumea ne sărea în ajutor. Nu se punea problema de găsit bani pentru organizarea competiţiei“, a spus cu regret Torcea. Acesta a punctat că în spatele performanţelor sale şi ale elevilor săi stau trei oameni care i-au sprijinit financiar: Petre Popa, Robert Iriza şi Dan Burilean, dar şi clubul Gladiator-Armata. Fostul campion a adăugat că tot lipsa banilor a făcut ca ediţia a doua a Cupei „Radu Bittel“ să fie programată pentru sfârşitul anului: „Această cupă în memoria primului meu maestru de culturism o vom ţine indiferent ce va fi. Nu contează că nu vor fi bani. O vom ţine şi cu trei sportivi, pentru că maestrul Bittel merită asta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII