3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria lui Voicu

Victoria lui Voicu

CSM Vâlcea – Arieşul Turda  2 – 1
Stadion „Municipal“
, spectatori: 1.500.
Au marcat: Voicu ’48, ’54 / G. Toma ’31.
CSM: Tsyhalka – Crăciun, Vişa, Băiţa (’71, Larie), Cercel (’46, Sg. Popescu) – Vlad, Voicu, Dedu, Labun – Boroiban (’40, Grigoruţă), Vidakovic. Antrenor: Dumitru Teleşpan.
Arieşul: Vartolomei – Paşca, Toma, Panaitescu, Mbu (’55, Andone) – Rafa (’71, Vădan), Luca, Lazarovic, Pereş (’89, Bilia) – Nădăban, Lupaşcu. Antrenor: Victor Roşca.
Au arbitrat: M. Bocăneală – C. Guloiu, V. Cristea.

Deşi CSM Vâlcea venea după o victorie clară, scor 4-1, obţinută la Alba Iulia, doar aproximativ 1.500 de spectatori au ţinut să fie prezenţi în Zăvoi la întâlnirea cu Arieşul Turda. Aşa cum au obişnuit în ultimele partide, vâlcenii au făcut o primă repriză ştearsă, în care au lipsit ocaziile clare de gol. Nici oaspeţii nu au excelat, dar au reuşit să înscrie prin Gheorghe Toma, la prima lor acţiune periculoasă (’31). Acesta a punctat cu capul, nestingherit în careul oltenilor, şi a stabilit scorul la pauză, spre disperarea spectatorilor, care i-au strigat lui Teleşpan: „Mitică, bagă echipa din deplasare“.
Ca şi în runda precedentă, CSM Vâlcea a reuşit să întoarcă soarta partidei în debutul părţii secunde. La trei minute de la reluare, Mircea Voicu a şutat imparabil din interiorul careului şi a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj. Oaspeţii au trecut pe lângă golul doi, dar Lupaşcu a greşit ţinta din situaţie ideală, după ce driblase tot ce-i stătuse în cale. În loc de 1-2 a fost 2-1, Voicu reuşind „dubla“ după un şut plasat din marginea careului mare (’54). Până la final am mai consemnat doar o ratare monumentală a lui Grigoruţă, singur cu poarta goală, şi dialogul permanent între antrenorul ardelenilor, Victor Roşca, şi spectatorii vâlceni, care nu au uitat cei opt ani petrecuţi de „Viki“ la Chimia anilor ’80. CSM Vâlcea a acumulat trei puncte, care îi consolideză locul trei al clasamentului, dar rămâne la şapte puncte distanţă de Gaz Metan Mediaş, care s-a impus cu 4-1 în faţa Jiului Petroşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS