12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U, învinsă din nou de CS Otopeni

SCM-U, învinsă din nou de CS Otopeni

Elevii lui Paul Nicolae şi Marius Toma au pierdut şi a doua dispută cu Otopeni, dar diferenţa de scor a fost mult mai strânsă decât în primul meci.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au pierdut şi al doilea meci cu CS Otopeni din cadrul play-out-ului Diviziei A. Partida s-a disputat miercuri seară, în Sala Sporturilor din Bănie, echipa din Otopeni impunându-se cu 100-83.
Faţă de primul meci, când au pierdut la o diferenţă de 51 de puncte, în jocul de la Craiova, elevii lui Paul Nicolae şi Marius Toma au reuşit să se ţină cât de cât aproape de mult mai experimentaţii lor adversari. Mai mult, SCM-U chiar a reuşit să câştige sferturile trei şi patru (36-25 şi 19-17), după ce în prima jumătate a partidei oaspeţii se impuseseră cu 34-11 şi 24-17. Trebuie menţionat că echipa din Otopeni s-a prezentat în Bănie fără câţiva titulari. În urma celor două dispute cu Otopeni, oficialii olteni şi-au putut face o idee despre nivelul primei divizii: „Este clar că trebuie să facem o campanie foarte bună de transferuri în această vară. Suntem conştienţi că actualul lot nu face faţă. Nu putem spune prea multe după confruntările cu Otopeni, pentru că nu au avut o miză prea mare, iar jucătorii noştri au fost mai relaxaţi. În primul meci s-au speriat de adversari. În cel de la Craiova, am prins curaj şi încredere în forţele proprii şi nu am mai pierdut la o diferenţă mare“, a spus Paul Nicolae.
La fel cum s-a întâmplat în ultimele partide, şi miercuri, cele mai multe puncte pentru SCM-U au fost reuşite de jucătorii sârbi. Nisavic a marcat 40 de puncte, iar Lekic, 24. Antrenorii au folosit în disputa cu Otopeni următorii jucători: Milosevic, Ionescu, Lekic, Corneanu, Popescu, Boian, C. Radu, Florescu, Călinescu şi Nisavic. În faza următoare a competiţiei, pentru stabilirea locurilor de clasament, programată în luna mai, craiovenii vor întâlni învinsa din disputa CSM Leonardo Oradea – BC Râmnicu Vâlcea.

Vâlcenii, fără obiectiv şi fără prime

BC Râmnicu Vâlcea şi-a propus să termine pe o poziţie cât mai sus în clasamentul final, chiar dacă nu are obiectiv acest lucru. Pentru aceasta, echipa vâlceană trebuie să se impună şi în cel de-al doilea joc al primei faze, care va avea loc astăzi, de la ora 17.00, la Oradea, în compania celor de la CSU Leonardo. În prima confruntare, vâlcenii au câştigat cu 70-65, după ce au fost conduşi timp de trei sferturi. Formaţia pregătită de Cristi Achim joacă în play-off (9-16) pe nici un fel de prime. Ieri-dimineaţă, de la ora 9.00, BC Râmnicu Vâlcea a rămas şi fără directorul tehnic, Gheorghe Manolescu, care a preferat să-şi dea demisia, fără să facă vreun comentariu. Acesta vrea să devină din sezonul viitor comisar de joc. Altă „bombă“ care ar putea să explodeze la finalul acestui sezon este şi plecarea mai multor jucători, care nu au contract decât până în vară. Printre aceştia se numără Eugen Melnick, Isleam Shenai, Silviu Lupusavei şi sârbii Alexander Belanovic şi Dejan Mladenovic.    
Astăzi, în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, echipa feminină CET Govora va întâlni pe Rapid Bucureşti în jocul doi al fazei I (5-8). În primul meci, govorencele s-au impus în Capitală cu scorul de 72-69.

Speranţe puţine la Târgu Jiu

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui astăzi, de la ora 17.00, primul meci oficial pe prima scenă de baschet masculin, Energia Rovinari, proaspăt promovata primind replica vicecampioanei naţionale BCMUS Piteşti, joc ce contează pentru play-out-ul Diviziei A. Argeşenii s-au impus în prima partidă cu 87-52 şi mai au nevoie de o victorie pentru a se califica în turul următor. Antrenorul grupării gorjene, Laurenţiu Răuţ, este conştient că victoria este imposibil de obţinut, dorindu-şi doar ca jucătorii săi să participe la spectacolul baschetbalistic. „BCMUS Piteşti este vicecampioana naţională şi numai printr-o conjunctură a ajuns să joace în play-out. E o grupare foarte bună, cu jucători la naţionala României, ca Paul Helcioiu. Divizia A este mult peste Divizia B. Aş vrea să facem un meci frumos la Târgu Jiu şi fiecare jucător să dea maximum de randament pe teren. Mi-aş dori să câştigăm, dar nu cred că putem“, a declarat Răuţ.
„După realizarea obiectivului, motivaţia jucătorilor a scăzut, toată lumea e euforică, dar aş vrea să înţeleagă că aceste confruntări vor tria o parte din ei. Toţi băieţii sunt foarte fericiţi, unii dintre ei sunt la a doua, la a treia promovare, alţii sunt la prima. Singurul nostru obiectiv este să ne facem o idee clară asupra jucătorilor care vor rămâne. Nu asta va fi formaţia care va evolua anul viitor. Încercăm să nu ne facem de râs, echipa de acum este una pentru promovare, nu pentru Divizia A“, a completat Răuţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU