17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, obiectiv îndeplinit

Pandurii, obiectiv îndeplinit

Pandurii – Poli Iaşi 1-0
Stadion „Municipal“
, spectatori: 7.000.
A marcat: Arrieta ’76
Pandurii: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Djakpa (’46, Cardoso) – Vasilache, Vancea (’55, A. Popescu), Orac, Iordache – Stromajer (’67, Arrieta), Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Poli: Brăneţ – Homei, Onuţ, C. Munteanu, Pecnik – Naidin (’71, Pălimaru), Bersnjak, A. Ilie (’18, Buta), C. Milea (’87, Ciobanu), Sfârlea – Bâlbă. Antrenor: Ionuţ Popa.
Cartonaşe galbene: Stromajer, Popete / Sfârlea, Pecnik, Onuţ, C. Munteanu.
Cartonaş roşu: Bâlbă (‘7).
Au arbitrat: M. Drăgănescu – M. Nagy, S. Caia.

Pandurii a reuşit ieri a patra victorie consecutivă, aşa cum şi-a propus antrenorul Eugen Neagoe după revenirea la Târgu Jiu. Obligată să câştige, echipa Pandurii a atacat din primul minut, dar Iordache a şutat în portarul Brăneţ, din şase metri. Misiunea gazdelor a părut mai uşoară din minutul 7, când Bâlbă a fost eliminat după o lovitură cu cotul aplicată lui Popete. Oltenii au rămas în jumătatea adversă şi Stromajer a deviat prea uşor cu capul la un corner, tot el trimiţând un şut bun de la marginea careului, prins de portarul ieşean. Gorjenii din tribune au avut emoţii în două rânduri, la lovitura liberă executată de Sfârlea peste poartă (’29) şi la şutul din interiorul careului al lui Bersnjak. Cu turaţia scăzută, pandurii au reuşit totuşi să marcheze prin Piţurcă, dar asistentul Caia a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Salvatorul Arrieta

Pandurii s-a mutat la reluare cu tot efectivul în terenul moldovenilor. Totuşi, Poli Iaşi putea deschide scorul la lovitura de cap a lui Onuţ, deturnată în corner de Mingote (’51). Replica a venit de la Piţurcă. Acesta a avut trei şanse de a marca, dar a deviat pe lângă poartă o centrare a lui Cardoso, a şutat apoi în bară şi a reluat spectaculos din semifoarfece, însă şi Brăneţ a răspuns pe măsură. Inspirat, Neagoe l-a introdus pe Arrieta şi acesta a rezolvat ecuaţia celor trei puncte. Iordache l-a angajat în adâncime, spaniolul a preluat cu stângul şi a şutat cu dreptul la colţul lung, fără speranţe pentru Brăneţ. Acelaşi Arrieta putea realiza dubla, însă a preferat un lob nereuşit în locul unui şut, faţă în faţă cu Brăneţ.
O fază hilară s-a petrecut în prelungiri, când centralul Drăgănescu a indicat punctul cu var la un duel Brăneţ – Piţurcă, dar a revenit la indicaţiile asistentului Micloş Nagy şi a arătat repunere din colţul careului mic. Ghinionist, Piţurcă nu a reuşit să înscrie nici în ultimele secunde, din postura de singur cu portarul oaspeţilor. „Am câştigat, dar am suferit. Nu a trecut nici acest meci fără să dăm cu mingea în bară. Nu am fost foarte lucizi, dar am dominat şi am luat trei puncte mari“, a declarat Eugen Neagoe la final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS