10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor să îngroape UTA

Oltenii vor să îngroape UTA

UTA Arad – Universitatea Craiova
Stadion „UTA“
, astăzi, ora 14.30 (Telesport).
Formaţii probabile:
UTA: D. Tudor – I. Bălan, Chiţa, Amoreirinha, Mihuţ – Opriţa, R. Mărginean, Cr. Todea, Fl. Dan – M.Ilie, Zaharia. Antrenor: Gabi Stan.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, R. Barbu, Rose – Bărboianu, A. Ionescu, Prepeliţă, Dilevski – Fl. Costea, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: T. Crăciunescu – M. Savaniu, H. Bochiş.

Elevii lui Nicolo Napoli sunt decişi să continue seria evoluţiilor bune din ultimele etape cu o victorie la Arad, în timp ce „Bătrâna Doamnă“, cu un nou antrenor, încearcă să se salveze de la retrogradare.

După cele două evoluţii bune din întâlnirile cu Unirea Urziceni şi Rapid, oltenii sunt pe val, iar obiectivul lor pentru partida de astăzi cu UTA este victoria. „Ne ducem la Arad să câştigăm, iar dacă reuşim, pe ei îi lăsăm într-o situaţie grea, iar noi vom urca în clasament şi ne vom îndepărta de această zonă care nu ne caracterizează şi nici nu ne onorează“, a anunţat portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu.
Alb-albaştrii mai au şi alt motiv pentru care ar trebui să scoată un rezultat bun la Arad, răzbunarea, UTA reuşind să se impună în partida tur de pe „Ion Oblemenco“ (scor 1-0, autogol Prepeliţă). Mijlocaşul oltean, care a deviat nefericit atunci lovitura liberă executată de Hora, vrea să-şi ia astăzi revanşa. „Am avut ghinion să deviez acea minge în poartă. Acum trebuie să mă revanşez. Dacă în tur am dat autogol, acum trebuie să dau în poarta lor. Simt că o pot face, mai ales după încrederea pe care o am în forţele mele, căpătată după întâlnirea cu Rapid, când am jucat mai aproape de valoarea mea“, a afirmat Andrei Prepeliţă. Ex-piteşteanul a fost, de altfel, şi convocat la echipa naţională B condusă de secundul lui Piţurcă, Fane Iovan, tricolorii urmând să dispute pe 25 martie, la Kocaeli, un amical cu selecţionata similară a Turciei. Din lot mai face parte şi Florin Costea, alt alb-albastru, Andrei Ionescu, urmând să fie chemat de Săndoi la naţionala de tineret pentru amicalul cu Irlanda de Nord (24 martie).
Antrenorul oltenilor, Nicolo Napoli, nu va putea conta pe serviciile lui Mitchell, suspendat, în locul său putând debuta în Liga I tânărul Radu Barbu (18 ani). Nu ar fi însă exclus ca italianul să găsească şi altă soluţie pentru a suplini lipsa fundaşului australian, V. Găman fiind şi el în cărţi să înceapă meciul ca titular.  

Arădenii sunt obligaţi să câştige

Fosta campionă a României în şase ediţii de campionat, UTA Arad, se află acum într-o situaţie critică, la un pas de Liga a II-a. Ultimele două etape au însemnat pentru arădeni două înfrâgeri, ceea ce l-a determinat pe finanţatorul Nicolae Bara să-l demită pe antrenorul Marian Barbu, aducându-l de marţi, pe post de salvator, pe Gabi Stan. „Gabello“ nu poate face minuni peste noapte, dar actualul antrenor al arădenilor este optimist, afirmând că el nu are nici o retrogradare la activ şi că speră să nu-şi strice palmaresul.
Căpitanul „Bătrânei Doamne“ din meciul cu Poli Timişoara, Cristi Todea, susţine că echipa sa nu mai are voie să facă paşi greşiţi: „Această partidă trebuie să o câştigăm singuri, fără tactică, fără analize, fără antrenori. Am ajuns în punctul în care nu mai avem voie să greşim. Ştim că e presiunea mare, noi toţi purtăm vina pentru situaţia în care a ajuns echipa şi nu avem decât să dăm totul pentru a o scoate“. „Trebuie să învingem Craiova. Este un meci capital, trebuie să-l privim ca o finală. E obligatorie victoria“, a spus şi fostul portar al Universităţii, Daniel Tudor, în prezent la UTA. Antrenorul Gabi Stan nu se va putea baza astăzi pe doi jucători de bază, Bălţoi şi Hidişan, ambii accidentaţi.

Ştiinţa a pierdut un titlu la Arad
Universitatea Craiova a pierdut un titlu de campioană la Arad, în 1973, iar acest „amănunt“ nu se poate uita nici după 35 de ani! Constantin Cernăianu, antrenorul principal de atunci al oltenilor, a afirmat ieri: „La Arad, ca şi la Craiova, se trăieşte din amintiri. După război, UTA a fost echipa din provincie care s-a impus în fotbalul românesc prin şase titluri şi două cupe, apoi a venit rândul nostru, al Universităţii. În 1973, UTA ne-a învins cu 1-0, meci care a însemnat pierderea titlului de către noi în ediţia 1972/1973, meci de infarct pe care nu-l pot uita… Ştiinţa ar trebui acum să câştige la Arad nu ca un fel de răzbunare, ci pentru că oltenii de astăzi sunt urmaşii unei echipe de tradiţie în România“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII