17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportArşavin nu va evolua împotriva României

Arşavin nu va evolua împotriva României

Selecţionerul Guus Hiddink susţine că trebuie să găsească un înlocuitor pentru conducătorul de joc de la Zenit St. Petersburg, care, fiind suspendat, va rata primele două meciuri de la Campionatul European din iunie.

 

Selecţionerul Rusiei, olandezul Guus Hiddink (foto), şi-a motivat decizia de a-l lăsa în afara lotului pe „băiatul de aur“ al fotbalului rus, Andrei Arşavin, în vederea amicalului cu România, de la Bucureşti. Tehnicianul batav a spus că trebuie să găsească un înlocuitor pentru Arşavin, care va rata primele două meciuri din Grupa D de la Campionatul European din iunie, cu Spania şi Grecia, deoarece căpitanul echipei ruse a fost eliminat în ultima partidă din preliminarii, contra Andorrei. În aceste condiţii, Hiddink a decis să renunţe la cel mai bun fotbalist de anul trecut al Rusiei, conducătorul de joc de la Zenit St. Petersburg fiind înlocuit cu mijlocaşul Marat Izmailov, rechemat la lot pentru prima oară după 18 luni. Acesta este legitimat la formaţia portugheză Sporting Lisabona şi a jucat ultima oară în meciul cu Israel din preliminariile Euro 2008, din octombrie 2006, încheiat la egalitate, scor 1-1.

 

Lotul Rusiei pentru amicalul cu România

 

Jucătorii convocaţi de selecţionerul Rusiei, Guus Hiddink, pentru partida amicală de la Bucureşti, cu România, sunt următorii: Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova), Viaceslav Malafeev (Zenit Sankt Petersburg), Vladimir Gabulov (Amkar Perm) – portari; Sergei Ignaşevici, Alexei Berezuţki, Vasili Berezuţki (toţi de la ŢSKA Moscova), Alexander Aniukov (Zenit Sankt Petersburg), Denis Kolodin (Dinamo Moscova) – fundaşi; Diniar Bilialetdinov, Dmitri Torbinski (ambii de la Lokomotiv Moscova), Iuri Jirkov (ŢSKA Moscova), Igor Semşov (Dinamo Moscova), Vladimir Bistrov (Spartak Moscova), Konstantin Zirianov, Roman Şirokov (ambii de la Zenit Sankt Petersburg), Marat Izmailov (Sporting Lisabona) – mijlocaşi; Pavel Pogrebniak (Zenit Sankt Petersburg), Roman Pavliucenko (Spartak Moscova), Dmitri Sîchev (Lokomotiv Moscova), Roman Adamov (FK Moscova) – atacanţi.

Amicalul România – Rusia se va disputa pe 26 martie, de la ora 20.30, pe stadionul „Steaua“. Lotul Rusiei va sosi la Bucureşti cu o zi înainte de meci, urmând să plece din România imediat după partidă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS