21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTreceţi la fapte!

Treceţi la fapte!

Urziceni – Universitatea
Stadion „Tineretului“
, astăzi, ora 18.30 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
Unirea:
Stelea – Balint, Galamaz, Munteanu, Bordeanu – Mara, Burns, Apostol, Constantin – Onofraş, Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.
Universitatea: Bornescu – Bărboianu, D. Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă,
A. Ionescu, Dilevski,
Fl. Costea – C. Tănasă, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: A. Bogaciu – N. Marodin, Gh. Sebastian.

După ce toată săptămâna s-au întrecut în declaraţii optimiste, alb-albaştrii trebuie să confirme astăzi, pe teren, că nu au vorbit degeaba. 

Deşi în meciul câştigat în faţa pandurilor portughezi Universitatea n-a strălucit, senzaţia generală a fost că oltenii din Bănie au devenit mai liniştiţi, într-un fel, deoarece s-au îndepărtat, momentan, de zona „nisipurilor mişcătoare“. Cu un altfel de moral, elevii lui Nicolo Napoli privesc cu optimism întâlnirea de astăzi, un examen dificil însă cu ialomiţenii „Bursucului“. Unirea n-a câştigat nici un meci în acest retur 2008 şi nici nu a marcat vreun gol în cele două partide disputate, 0-0 cu Oţelul (la Urziceni) şi 0-0 cu Poli (la Timişoara), aşa încât puţinii suporteri ai gazdelor aşteaptă ca în partida cu Ştiinţa ialomiţenii să spargă gheaţa.
În întâlnirile directe dintre cele două echipe, în prima ligă, este egalitate. În sezonul trecut, în tur, Universitatea a câştigat la Urziceni cu 2-1 (Aldea ’68 / Săceanu ‘9, Bornescu ’47-p), iar în retur scorul a fost egal, 0-0. În turul acestui campionat, Unirea s-a impus cu 1-0 la Craiova, printr-un gol marcat de Bogdan Stancu, din penalti, în ultimul minut de joc.
Întrebat în privinţa meciului de astăzi, Dan Petrescu a refuzat să facă declaraţii, argumentându-şi această decizie prin aceea că un ziar local din Craiova i-ar fi răstălmăcit declaraţiile făcute înaintea jocului din turul campionatului, motiv pentru care finanţatorul oltenilor l-ar fi admonestat.

Dan Petrescu: Nu mai vorbesc cu ziarele din Craiova!

„Niciodată n-am declarat nimic rău despre Universitatea, nu mă interesează problemele altora… Mă preocupă doar echipa mea, nimic mai mult. În consecinţă, nu mai vreau să fac declaraţii ziarelor din Craiova, îmi pare rău, dar nu este vina mea“, a spus ieri Dan Petrescu.
Gazdele îi au accidentaţi în continuare pe Ricardo şi Aldea, la care s-a adăugat şi Brandan, accidentat în partida de luni de la Timişoara, iar Bogdan Stancu este incert, conform declaraţiilor lui Paul Andone, PR manager al clubului Unirea.
Dacă în campionat n-a reuşit victoria în cele două partide din 2008, în Cupa României, Unirea, echipa fără nume, dar cu vise europene, a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în semifinale, eliminând Rapidul lui Rednic, astfel că la Urziceni se vorbeşte acum de cupe europene, deoarece ialomiţenii au şanse duble de accedere, fie prin campionat, fie prin cupă.
În tabara oaspeţilor există însă destulă încredere, craiovenii sperând să repete isprava din campionatul trecut (Unirea – Universitatea 1-2), atunci când, cu Fane Stoica principal, alb-albaştrii au provocat o mare supărare „Bursucului“. Jerry Gane, secundul lui Napoli, a declarat pentru site-ul clubului din Bănie: „De când suntem la Universitatea (Napoli şi Gane – n.r.), nu am venit cu nimic din deplasare. Aşa că ne ducem la Urziceni cu gândul la un rezultat pozitiv“.
În privinţa formaţiei, Nicolo Napoli va trimite astăzi în teren echipa cu care Ştiinţa a început derbiul Olteniei, cu Pandurii, italianul afirmând totodată că „la Urziceni, Universitatea va avea altă faţă“. Trei dintre jucătorii Ştiinţei se află în pericol de suspendare pentru meciul cu Rapid dacă vor primi cartonaş galben în partida de la Urziceni, Florin Costea, Ciprian Tănasă şi Robert Săceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII