17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii cred că pot împiedica Steaua

Pandurii cred că pot împiedica Steaua

Pandurii – Steaua
Stadion „Municipal“
, astăzi, ora 20.45 (Antena 1).
Formaţii probabile:
Pandurii
: Mingote – Popete, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Iordache, Vancea, Stângă, Vasilache, Djakpa – Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Ghionea, Emeghara – Nicoliţă, Rădoi, Ov. Petre, Mendoza – D. Moreno, P. Moreno. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Vor arbitra: S. Colţescu – Z. Szekely, I. Onicaş.

Outsideri pe „Municipal“ în faţa vedetelor de la Steaua, gorjenii speră să obţină un rezultat bun, care să le dea putere să continue lupta pentru supravieţuire în Liga I. 

Echipa Pandurii Târgu Jiu, ultimul loc în Liga I, 16 jocuri consecutive fără victorie, -18 „la adevăr“, primeşte pe „Municipal“ vizita Stelei, cea mai valoroasă formaţie a momentului. Şi totuşi, gorjenii speră într-un rezultat care să-i scoată din criză. „Teoretic, orice e posibil. Avem un joc foarte greu, în compania unei echipe de două ori mai valoroase decât în turul campionatului. Sperăm să nu mai facem greşelile din trecut şi să ieşim cu capul sus de pe teren. Este în joc şi onoarea noastră, nu numai punctele“, a spus Alin Rus, fundaşul care revine în atenţia lui Eugen Neagoe după o lungă perioadă.
Un element esenţial în stabilirea rezultatului final este şansa, invocată şi acum de oficialii gazdelor. „Sperăm să avem şi noroc, să nu mai dăm în bară, să nu mai ratăm atâtea ocazii“, a susţinut Neagoe. Acesta încearcă să remonteze moralul pandurilor, afectat serios de şirul interminabil de partide fără victorie. „Moralul este cea mai mare problemă. Jucătorii trebuie să uite înfrângerile de până acum. Dacă pierdem, le voi strânge mâinile, dar trebuie să părăsim terenul cu conştiinţa că am dat totul pentru un rezultat bun. Eu cred că Pandurii poate să rămână în Liga I“, a declarat „Geană“.

Două remize cu Steaua, cu Neagoe pe bancă

Cu Eugen Neagoe pe banca tehnică, Pandurii Târgu Jiu a remizat, 0-0, în ultimele două întâlniri cu Steaua şi a pierdut o singură dată, la Bucureşti, dintr-un penalti uşor acordat. Cum oltenii nu au forţa să se ia la trântă cu vedetele Stelei, probabil, Neagoe va aborda jocul defensiv, punând mare accent pe contraatac şi pe fazele fixe. Terenul, denivelat şi moale, nu va fi cu siguranţă pe placul oaspeţilor, dar nici pe placul lui Eugen Neagoe. „Eu zic că noi avem o echipă tehnică“, a spus „Geană“.
Jocul va fi condus la centru de craioveanul Sebastian Colţescu, arbitru suspendat în mai multe rânduri după greşeli care au avantajat Steaua, direct sau indirect. Chiar şi aşa, oficialii clubului Pandurii cred că vor avea parte de un arbitraj obiectiv.
„Colţescu a demonstrat că are valoare, este pe lista FIFA şi va încerca să arbitreze cât mai bine pentru a reveni acolo unde îi este locul“, a spus secretarul general al clubului gorjean, Daniel Băloi, susţinut şi de Eugen Neagoe, care crede că „arbitrajul va fi imparţial“.
De partea cealaltă, Adrian Ilie, managerul sportiv al FC Steaua, crede că echipa sa ar trebui să abordeze jocul de la Târgu Jiu serios, pentru a evita surprizele. „Nu ar trebui să avem emoţii, dar ar trebui să luăm meciul în serios din primul minut, să nu se mai repete ce a fost în tur, când am făcut 0-0. Trebuie să tratăm acest joc precum am făcut-o cu CFR Cluj şi n-o să avem probleme. Terenul greu poate fi un dezavantaj, dar fie că o să plouă sau o să ningă, Steaua trebuie să câştige“, a spus Ilie.

Pandurii – Steaua, şi în Piaţa Prefecturii

Cele 3.000 de bilete scoase la vânzare de clubul Pandurii Târgu Jiu au fost epuizate joi în câteva ore. Cei care nu şi-au achiziţionat din timp tichete şi vor să fie prezenţi la meci mai au o şansă, să cumpere de pe piaţa neagră, unde un bilet ajungea ieri la 70 de lei la tribuna 0, faţă de 15 lei, preţul oficial.
Primăria Târgu Jiu va asigura videoproiectarea partidei pe un ecran special, de dimensiuni considerabile (7/6 m), care va fi amplasat pe sediul SNLO, în Piaţa Prefecturii. De asemenea, va fi asigurată şi sonorizarea, astfel încât cei care nu reuşesc să intre pe stadion să nu piardă meciul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS