14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel la nivel înalt pe Bernabeu

Duel la nivel înalt pe Bernabeu

Roma a reuşit să învingă pe Real cu 2-1 în meciul tur al optimilor Ligii Campionilor. Manşa a doua din capitala Spaniei se anunţă pe viaţă şi pe moarte, mai ales că madrilenii nu au mai reuşit să ajungă în sferturile competiţiei de trei ani.

 

 

Real Madrid trebuie să învingă în această seară pe Roma pentru a evita o eliminare ruşinoasă din Liga Campionilor. Italienii
s-au impus în prima manşă a optimilor de finală, cu scorul de 2-1, şi se duc cu gânduri mari pe „Santiago Bernabeu“.

Statistica este de partea ibericilor, care au câştigat ultimele cinci meciuri jucate pe teren propriu cu echipe italiene. Au mai existat însă şi deplasări ale Romei în capitala Spaniei nu prea plăcute pentru madrileni, cum a fost cea din sezonul 2002/2003, când „macaronarii“ s-au impus cu 1-0, printr-un gol marcat de Francesco Totti, în faza grupelor. Ultimul meci jucat pe „Santiago Bernabeu“ de cele două echipe a fost câştigat clar de Real, cu 4-2. Se întâmpla în stagiunea 2004/2005.

Doar trei jucători madrileni din acea perioadă mai sunt în primul unsprezece al formaţiei conduse în prezent de neamţul Bernd Schuster. Este vorba de Iker Casillas, Michel Salgado şi Raul Gonzalez. În schimb, la Roma au rămas în echipa de bază Totti, Simone Perrotta, Christian Panucci, Mancini şi Daniele De Rossi.

 

Real nu s-a mai calificat în sferturi de trei ani

 

În faza grupelor din actuala ediţie a Ligii Campionilor, echipa lui Bernd Schuster s-a clasat pe primul loc, după ce a terminat la egalitate de puncte cu grecii de la Olympiakos Pireu, pe care i-a depăşit la golaveraj. „Albii“ au făcut o demonstraţie de forţă pe teren propriu, câştigând toate cele trei meciuri disputate şi înscriind nouă goluri. În Champions League, madrilenii au jucat 25 de partide în faţa propriilor suporteri şi nu au cunoscut gustul înfrângerii decât o singură dată, în februarie 2006, 0-1 cu Arsenal Londra. În celelalte meciuri au înregistrat 19 victorii şi cinci rezultate de egalitate.

Real Madrid nu a mai reuşit să treacă de faza grupelor Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane. În 2004/2005, Juventus Torino i-a eliminat pe spanioli, învingându-i cu scorul general de 2-1, iar în stagiunea 2005/2006, englezii de la Arsenal Londra i-au scos din competiţie pe iberici. În sezonul trecut, 2006/2007, Bayern München i-a lăsat pe jucătorii lui Real în faţa televizoarelor.

 

Speră să repete isprava de la Lyon

 

Anul trecut, Roma lui Luciano Spalletti se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după o victorie strălucitoare cu 2-0, pe terenul lui Olympique Lyon, care reuşise un rezultat de egalitate pe „Olimpico“, 0-0. „Dacă vom juca aşa cum am făcut-o la Lyon, cu siguranţă ne vom califica. La Madrid, trebuie neapărat să înscriem pentru a ajunge în optimi. Nu putem merge în Spania să jucăm pentru un egal“, a spus antrenorul Spalletti.

Pentru Roma a urmat în faza sferturilor din 2007 coşmarul de pe „Old Trafford“, stadion pe care „gialorossii“ au fost învinşi cu 7-1 de Manchester United.

În Spania, pe lângă victoria obţinută în 2002, la Madrid, Roma a mai reuşit să învingă pe Valencia, cu 3-0, în acelaşi an, în faza grupelor.

În celelalte opt deplasări efectuate în Spania, italienii au pierdut de cinci ori şi de trei ori au terminat la egalitate. În acest sezon, Roma a obţinut patru puncte în partidele jucate în deplasare în cea mai importantă competiţie intercluburi, clasându-se pe locul al doilea în Grupa F, după Manchester United.

Pe lângă meciul de pe „Santiago Bernabeu“, în faza a doua a optimilor Ligii Campionilor, astăzi se mai dispută partidele FC Porto – Schalke 04 (în tur 0-1) şi Chelsea – Olympiakos (în tur 0-0). Partida Inter – Liverpool (în tur 0-2) este programată pe 11 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS