11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu a stopat Milanul

Radu a stopat Milanul

Lazio a obţinut o remiză importantă, 1-1 pe „San Siro“, cu Milan, iar unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeţilor a fost românul Ştefan Radu.

 

 

Ştefan Radu a făcut un meci de toată lauda pe stadionul „San Siro“ din Milano, acolo unde echipa sa, Lazio, a reuşit să obţină un rezultat de egalitate cu Milan, scor 1-1, în etapa a 26-a a campionatului Italiei. Radu a fost introdus de antrenorul Delio Rossi pe teren încă din primul minut şi a avut câteva intervenţii foarte utile în faţa atacanţilor „rossoneri“. Cuvintele frumoase la adresa sa nu au lipsit din presa italiană. „A evoluat foarte bine pe banda stângă şi chiar a urcat în atac. A avut şansa de a marca, dar mingea trimisă de el a lovit transversala“, a scris Gazzetta dello Sport, care
l-a notat pe fostul dinamovist cu 6,5, cea mai mare notă a partidei. „A acoperit foarte bine flancul stâng şi a făcut numeroase incursiuni, fiind util şi în ofensivă“, a notat agenţia Datasport, care i-a acordat nota 6, una dintre cele mai mari primite de un jucător al lui Lazio. Acesta a fost al cincilea meci pe care l-a jucat în Serie A fundaşul român, achiziţionat de italieni în luna ianuarie.

La Milano, oaspeţii au deschis scorul prin Rolando Bianchi, care l-a învins pe Kalac cu un şut de la şapte-opt metri, dupa o pătrundere a atacantului Tommaso Rocchi. Milan a egalat în minutul 66 prin Massimo Oddo, care a transformat un penalti obţinut de Behrami.

 

Piţ nu a fost convocat la Roma

 

Mijlocaşul român al echipei AS Roma, Adrian Piţ, a stat în tribună la meciul pe care formaţia sa l-a câştigat cu 4-0 în faţa Parmei. Românul, adus în capitala Italiei în vara anului trecut de la formaţia elveţiană de liga a doua AS Bellinzona, nu a jucat nici un meci în Serie A, el bifând doar o partidă în Cupa Italiei. Partida de pe „Stadio Olimpico“ a fost un galop de sănătate pentru gazde. În faţa unei echipe care venise doar cu gândul să se apere pentru a limita proporţiile scorului, Roma a deschis scorul în minutul 27, prin Aquilani, tabela arătând 1-0 la pauză.

În repriza secundă, romanii au luat din nou cu asalt poarta veteranului Luca Bucci, iar scorul a devenit repede 2-0, în minutul 51, când parmegianul Falcone a introdus balonul în propria poartă. Căpitanul Romei, Francesco Totti, a majorat diferenţa cu zece minute înainte de final, când a punctat cu un şut frumos din afara careului. „Dedic acest gol Romei, căreia mi-am dedicat întreaga carieră“, a declarat după partidă Totti, care se apropie de al 500-lea meci în tricoul echipei din capitala Italiei, el având în prezent 498 de jocuri disputate la actuala sa echipă. Ultimul gol de pe „Olimpico“ l-a marcat sârbul Vucinic, în minutul 90+4.

În urma victoriei obţinute în faţa Parmei, Roma s-a apropiat din nou la şase puncte de lidera Inter Milano, care a jucat aseară, după închiderea ediţiei, la Napoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU