12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculae şi Tamaş au pierdut la Marseille

Niculae şi Tamaş au pierdut la Marseille

Auxerre continuă să se lupte pentru evitarea retrogradării, după ce a pierdut la Marseille. Niculae şi Tamaş au jucat slab, în timp ce Vlad Munteanu a stat pe banca de rezerve.

 

 

 

Românii Daniel Niculae (foto) şi Gabriel Tamaş au jucat 90 de minute pentru formaţia lor, AJ Auxerre, care a pierdut cu 2-1 partida disputată în deplasare cu Olympique Marseille, în cadrul etapei a 27-a din campionatul Franţei. Gruparea de pe „Stade Velodrome“ a deschis scorul repede, în minutul 6, când albanezul Lorik Cana l-a invins pe Riou, după o eroare copilărească a fundaşului Traore. Echipa condusă de pe bancă de belgianul Eric Gerets şi-a dublat avantajul de pe tabelă în minutul 21, Djibrill Cisse reluând cu capul în plasă centrarea lui Benoit Cheyrou. Excentricul atacant al lui Marseille a ajuns astfel la zece reuşite în acest sezon.

Marseillezii au continuat să domine şi în repriza a doua şi şi-au creat câteva ocazii clare la poarta lui Remy Riou. Auxerre a reuşit să marcheze golul de onoare în minutul 88, când Benoit Pedretti l-a învins pe Steve Mandanda, după un atac prelungit al oaspeţilor. Gabriel Tamaş a primit un cartonaş galben în minutul 84. Daniel Niculae, cel mai bun jucător de la Auxerre în 2008, nu a mai repetat evoluţiile bune din partidele precedente şi nu şi-a creat nici o ocazie clară de gol. Al treilea român din lotul lui Auxerre, Vlad Munteanu, a stat pe banca de rezerve la întâlnirea de pe „Stade Velodrome“.

În urma acestui nou succes, echipa lui Gerets a acumulat 42 de puncte şi se află la doar trei puncte în spatele lui AS Nancy, ocupanta ultimului loc de Liga Campionilor. Echipa românilor Niculae, Tamaş şi Munteanu rămâne cu 35 de puncte, la şase puncte de primul loc retrogradabil.

 

Campioana a câştigat
la Lille

 

Campioana en-titre a Franţei şi, totodată, lidera la zi în Ligue 1, Olympique Lyon, a obţinut o victorie la limită, 1-0, pe terenul formaţiei OSC Lille şi şi-a consolidat prima poziţie în clasament. Unicul gol al meciului disputat pe „Stade de France“, la periferia Parisului, a fost marcat de atacantul brazilian Fred, în minutul 32. Lyonezii au un avans de şase puncte faţă de urmăritoarea Bordeaux, care a disputat aseară, după închiderea ediţiei, derbiul etapei a 27-a, cu Paris Saint Germain.

Surpriza acestei runde s-a consemnat la Le Mans, acolo unde ocupanta locului al patrulea a fost învinsă cu 1-0 de Strasbourg. Pentru echipa condusă de Jean-Marc Furlan a marcat Renteira, în minutul 32. După victoria de la Le Mans, Strasbourg a reuşit să se îndepărteze de zona „minată“ a clasamentului, urcând pe locul al 11-lea.

Metz, echipă clasată pe ultimul loc, a reuşit să învingă pe teren propriu, cu 2-1, pe Caen, golurile gazdelor fiind marcate de Diop (’34) şi Gueye (’84), iar cel al oaspeţilor, de Jemaa (’79). Chiar şi după acest succes, Metz are şanse minime să evite retrogradarea, fiind la o distanţă de 16 puncte de salvare.

 

Ligue 1, etapa a 27-a

Rezultatele înregistrate în runda a 27-a din prima ligă franceză: Lille – Lyon 0-1, Lorient – Nancy 0-0, Le Mans – Strasbourg 0-1, Marseille – Auxerre 2-1, Monaco – Valenciennes 0-0, Metz – Caen 2-1, Sochaux – Rennes 0-0, Lens – Toulouse 1-1. Meciurile Bordeaux – PSG şi Saint-Etienne – Nice s-au jucat aseară. Clasament: 1. Lyon 55 de puncte; 2. Bordeaux 49; 3. Nancy 45; 4. Marseille 42; 5. Le Mans 40; 6. Nice 38; 7. Monaco 37; 8. Lorient 37; 9. Valenciennes 36; 10. Saint-Etienne 35; 11. Strasbourg 35; 12. Caen 35; 13. Auxerre 35; 14. Rennes 34; 15. Lille 32; 16. Lens 32; 17. PSG 31; 18. Toulouse 29; 19. Sochaux 28; 20. Metz 15.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS