10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea, din nou salvator

Florin Costea, din nou salvator

„U“ Craiova – Pandurii 1-0
Stadion „Extensiv“
, spectatori: 5.000.
A marcat: Fl. Costea ’75.
Universitatea: Bornescu – Bărboianu, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, A. Ionescu (’46, Luţu), Dilevski,
Fl. Costea (’85, M. Costea) – Tănasă (’46, Wobay), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Pandurii: Mingote – Popete (’38, Grecu), Rusu, Anilton, Cardoso – Vasilache,
Fl. Stângă, D. Orac, Djakpa – I. Iordache (’57, Carvalho), Arrieta (’68, Al. Piţurcă). Antrenor: Joaquim Teixeira.
Cartonaşe galbene: Rose, Prepeliţă, Fl. Costea, M. Costea / Popete, Arrieta, Fl. Stângă, Cardoso.
Au arbitrat: Cr. Balaj – M. Nagy, D. Demetrescu.

Universitatea Craiova s-a chinuit să învingă Pandurii, o echipă care suferă la capitolul omogenitate, golul izbăvitor al juveţilor venind abia pe final de meci. 

Universitatea Craiova şi Pandurii au arătat ieri că nu se află întâmplător pe ultimele locuri ale clasamentului, cele două echipe evoluând mult sub aşteptările publicului. Prima repriză a fost mediocră, componenţii celor două formaţii întrecându-se în erori, pasele şi preluările greşite fiind la ordinea zilei. Jocul a fost fragmentat de faulturile dese, făcute de ambele părţi, în timp ce ocaziile au fost aproape inexistente.
Universitatea, care a avut mai mult posesia, s-a chinuit în zadar să deschidă jocul pe flancuri, în timp ce pandurii au încercat să dea lovitura pe contraatac. În rest, multe mingi în care mijlocul a fost sărit, fundaşii centrali preferând să încerce angajări decisive pentru atacanţi. Nici una dintre echipe nu a reuşit să construiască şi să dovedească maturitate în joc, strategiile celor două formaţii creând ilaritate în tribune. Prima parte a întâlnirii s-a încheiat cu o fază de Tom şi Jerry, ca să-l parafrazez pe unul dintre juveţi. Portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, a încercat să-l dribleze pe Vasilache, însă pandurul i-a furat mingea, dar a şutat peste poarta goală.

Pandurii, noua „lanternă roşie“

În repriza a doua, elevii lui Nicolo Napoli au încercat să fie mai lucizi şi să profite de lipsa de omogenitate a gorjenilor, care au lăsat impresia că, indiferent cât s-ar chinui, nu vor putea să găsească drumul spre poarta lui Bornescu. Alb-albaştrii, cu Luţu şi Wobay nou-intraţi, au încercat să ţină mai mult de minge şi să joace combinativ, însă erorile din prima repriză nu au putut fi înlăturate în totalitate. Costea (’62) a şutat peste poartă, iar Luţu (’70) a încercat un lob peste Mingote, dar a fost blocat. Au fost primele ocazii mai importante ale craiovenilor.
Lovitura de graţie a fost dată gorjenilor de Florin Costea, omul care şi-a propus să înscrie meci de meci pentru juveţi. În minutul 75, Bornescu a degajat lung, mingea a ajuns în careul advers, iar Costea a înscris pe lângă Mingote, reuşind să aducă încă trei puncte preţioase Ştiinţei, în timp ce Pandurii a ajuns „lanterna roşie“ a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII