12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmendă de 7.000 de lei pentru ALTUR

Amendă de 7.000 de lei pentru ALTUR

SC ALTUR SA Slatina a fost amendată de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt pentru că nu a acordat angajaţilor echipamentul individual de protecţie a muncii. Controalele efectuate în ultima perioadă au scos la iveală faptul că acţionarii societăţii sunt total dezinteresaţi de securitatea şi sănătatea salariaţilor la locul de muncă, motiv pentru care au fost amendaţi cu suma de 7.000 de lei.

Alte trei firme, din domeniul comerţului şi al construcţiilor, au primit şi ele amenzi usturătoare. SC GFS Construct SRL Turda, punct de lucru Slatina, a fost sancţionată cu 10.000 de lei tot pentru neacordarea echipamentelor de protecţie pentru salariaţi. La SC Ceres Com SRL Caracal, inspectorii de muncă au găsit alte nereguli, respectiv lipsa controlului medical periodic al salariaţilor şi instruirea lor necorespunzătoare, motiv pentru care administratorul firmei a fost sancţionat cu 8.000 de lei. O amendă de 4.000 de lei a primit şi SC Grăsanu SRL Slatina, pentru neasigurarea materialelor de instruire periodică a salariaţilor.

33 de societăţi, din cele 61 controlate de ITM, s-au ales cu avertisment pentru diverse nereguli legate de securitatea muncii angajaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS