21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu câştigat şi fără Mutu

Au câştigat şi fără Mutu

Deşi nu a beneficiat de aportul celui mai bun jucător al ei, Adrian Mutu, Fiorentina a câştigat cu 1-0 partida cu Livorno. Presa din Italia a scris însă că jocul echipei lui Prandelli a avut de suferit în absenţa românului.

Fiorentina a reuşit să câştige primul meci fără atacantul român Adrian Mutu, care va rămâne departe de gazon o lună din cauza unei accidentări. „Victima“ grupării din Florenţa a fost Livorno, învinsă pe stadionul „Artemio Franchi“, la limită, cu 1-0, în etapa a 25-a a campionatului Italiei. Antrenorul Cesare Prandelli i-a folosit în atac pe Pazzini şi Osvaldo, dar amândoi au avut evoluţii slabe. Până la urmă, golul victoriei Fiorentinei a fost marcat în minutul 58 de senegalezul Ndiaye Papa Waigo, introdus pe teren în repriza a doua. Africanul se află la prima reuşită în Serie A. După victoria obţinută în faţa echipei Livorno, antepenultima în clasament, echipa lui Mutu
şi-a recâştigat poziţia a patra, pierdută etapa trecută în favoarea lui AC Milan, care nu a reuşit miercuri seară decât un egal, 1-1, la Catania.

Presa italiană a scris că absenţa lui Mutu nu s-a simţit pe tabelă pentru că Fiorentina a câştigat, dar s-a cunoscut, în schimb, în jocul echipei. „Fiorentina a câştigat, dar a cântărit foarte mult absenţa lui Mutu. Jocul echipei a avut de suferit, iar circulaţia balonului a fost greoaie. A fost nevoie de o lovitură de cap a senegalezului Waigo pentru ca Fiorentina să înscrie“, a titrat ieri cotidianul Il Tempo. Şi publicaţia Nove da Firenze a fost cam de aceeaşi părere: „În jocul Fiorentinei s-a simţit din plin lipsa campionului român în prima parte. Echipa lui Prandelli a avut dificultăţi la construcţie, nu a avut un pasator decisiv, a fost lentă. Livorno a dejucat uşor acţiunile atacanţilor gazdelor“.

 

Chivu a jucat slab

 

Căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, a fost integralist în meciul încheiat la egalitate de echipa sa, Inter Milano, scor 1-1, pe teren propriu, împotriva fostei formaţii a reşiţeanului, AS Roma. Ambele goluri ale partiei de pe „Giuseppe Meazza“ au fost marcate de căpitanii celor două formaţii. Mai întâi, Francesco Totti a deschis scorul în minutul 38, iar Javier Zanetti a egalat cu două minute înainte de final. De data aceasta, antrenorul Roberto Mancini l-a folosit pe Chivu pe postul de fundaş central, dar evoluţia acestuia a fost sub aşteptări. „Ca şi ceilalţi fundaşi, şi el a fost imobil la acţiunea golului Romei. Nu a fost mereu sigur pe el, aşa cum ar fi trebuit“, a scris agenţia Datasport despre fundaşul Interului, pe care l-a notat cu 5,5. La Roma, mijlocaşul Adrian Piţ nu a fost convocat de antrenorul Luciano Spalletti pentru acest meci.

Egalul înregistrat pe „Giuseppe Meazza“ o avantajează pe Inter, care are 11 puncte în plus faţă de Roma, când au mai rămas de disputat 13 meciuri din Serie A.

 

Codrea şi Radu au bifat toate cele 90 de minute

 

Alţi doi români din Serie A au jucat în etapa intermediară programată în campionatul Italiei. În partida Siena – Cagliari, încheiată cu scorul de 1-0, mijlocaşul Paul Codrea a fost integralist la gazde şi a primit şi un cartonaş galben. Conform agenţiei Datasport, Codrea „a suferit în prima repriză din cauza agresivităţii adversarului direct, Conti, dar a avut o evoluţie mai bună în partea a doua“. Unicul gol al meciului de la Siena a fost marcat de mai vechea cunoştinţă a Stelei, Massimo Maccarone, în minutul 88. Toscanii rămân în zona periculoasă a clasamentului şi după acest succes în faţa „lanternei“, ocupând locul al 15-lea.

În meciul dintre Lazio şi Reggina, adjudecat de gruparea din capitala Italiei cu 1-0, Ştefan Radu a fost folosit timp de 90 de minute. Golul victoriei „biancocelestilor“ a fost reuşit de Bianchi, în minutul 45, din penalti. Radu a jucat mai bine decât în etapa trecută, când a fost găsit vinovat la golul primit la Cagliari de Lazio şi a fost notat cu 6 de Datasport, care a scris despre el următoarele: „A închis bine spaţiile şi a dat repede drumul la minge, lansându-i uneori pe coechipierii săi în atac. De două ori a ajuns să şi şuteze la poartă“. Lazio are 29 de puncte şi se clasează pe locul 12.

 

Campionatul Italiei, etapa a 25-a

Rezultatele înregistrate în etapa a 25-a: Atalanta – Sampdoria 4-1, Catania – AC Milan 1-1, Fiorentina – Livorno 1-0, Genoa – Napoli 2-0, Inter Milano – AS Roma 1-1, Lazio – Reggina 1-0, Palermo – Empoli 2-0, Parma – Udinese 2-0, Siena – Cagliari 1-0, Juventus – AC Torino 0-0. Clasament: 1. Inter 61 de puncte; 2. Roma 52; 3. Juventus 48; 4. Fiorentina 44; 5. Milan 42; 6. Udinese 36; 7. Sampdoria 35; 8. Genoa 35; 9. Atalanta 34; 10. Palermo 34; 11. Napoli 30; 12. Lazio 29; 13. Torino 27; 14. Parma 25; 15. Siena 25; 16. Empoli 25; 17. Catania 24; 18. Livorno 23; 19. Reggina 21; 20. Cagliari 18.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS