27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Super-Napoli

Suporterii olteni aşteaptă un miracol din partea italianului Nicolo Napoli şi a jucătorilor săi în partida din Gruia.

Universitatea Craiova întâlneşte mâine liderul Ligii I, într-un meci în care porneşte cu şansa a doua. Cu toate acestea, suporterii olteni speră într-o minune la Cluj, încercând să-şi păstreze optimismul, mai ales că minuni la fotbal s-au mai văzut. Fanii Ştiinţei de la Gruppo-maxima au marcat momentul cu un nou afiş, în care Nicolo Napoli îl întruchipează pe Superman, oprind CFR-ul lui Ioan Andone.
„Urmează 15 etape în care, pentru noi, fiecare meci va fi foarte important, orice punct însemnând enorm în atingerea obiectivului actual al echipei, rămânerea în prima ligă. Venim după un stagiu de pregătire în Antalya, considerat foarte bun de antrenor şi patronul clubului, deşi rezultatele şi jocul practicat în meciurile de pregătire îi fac pe suporteri să fie destul de sceptici. Paradoxal, oficialii noştri se întrec în declaraţii care de care mai optimiste, considerând că nu vor fi nici un fel de probleme şi că echipa va arăta altă faţă în acest retur. De ce oare nu ne mai bucurăm când auzim asta? Pentru că este deja un clişeu uzat şi aşteptăm ca oficialii şi jucătorii noştri să vorbească mai puţin, să lase rezultatele şi jocul practicat să facă asta. Avem încredere că pot şi vom fi alături de ei până în ultima etapă a returului, sperând că acest campionat se va termina fericit pentru noi. Este necesar ca antrenorul şi oficialii noştri să gestioneze corect toate cele 15 meciuri. Ne dorim un joc frumos şi un rezultat bun la Cluj, dar considerăm că pentru noi este mai important meciul din etapa următoare, contra echipei din Târgu Jiu. Este frumos să jucăm cu demnitate şi onoare, dar este foarte important să nu avem accidentaţi sau suspendaţi în urma acestui meci. Avem încredere în jucători, îi considerăm tineri şi talentaţi şi vom merge la Cluj să îi încurajăm, cu speranţa că, în următoarele trei etape, Nicolo va ieşi la rampă şi va arăta că optimismul lui are o bază reală şi este un antrenor care are valoare“, se arată în comunicatul suporterilor de la Gruppo-maxima.

„Facem un rezultat bun“

Universitatea Craiova a ajuns ieri la Cluj, antrenorul Nicolo Napoli deplasând în Ardeal 22 de jucători, din lot lipsind juniorul Radu Barbu şi portarul Mircea Bornescu, ultimul suspendat pentru partida de mâine. La plecare, Napoli a declarat: „Nu mă interesează discuţiile legate de bani. Eu vreau să fac performanţă pentru Craiova. Vom da totul pentru a câştiga cu CFR Cluj. Întâlnim o echipă foarte bună. Vrem să ne facem jocul nostru, deşi ştim că va fi dificil. Mergem să ne jucăm şansa. Nu vom juca decât pentru Universitatea. Pentru clujeni e important să câştige, pentru că vor titlul. Îmi face plăcere că Universitatea este ultima campioană a provinciei, CFR Cluj este acum lideră, dar şi pentru ei campionatul este lung, mai sunt 15 partide. Va fi dificil şi pentru ei să câştige titlul. Echipe accesibile nu mai sunt până la sfârşitul campionatului. Toate partidele sunt nişte finale şi trebuie să le jucăm ca şi cum ar fi decisive. Noi ne gândim acum doar la partida cu CFR şi apoi la cea cu Pandurii“.
La rândul său, căpitanul Universităţii, Dorel Stoica, a spus: „Cam greu cu prima clasată, dar mergem să jucăm, să ne arătăm valoarea. Toate meciurile sunt grele, nu conteză cu cine joci, pentru că toate echipele, când întâlnesc Universitatea, se mobilizează. Însă noi întâlnim liderul şi trebuie să ne mobilizăm. Vom face un rezultat foarte bun“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII