11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOferte pentru Sidorova şi Postnova

Oferte pentru Sidorova şi Postnova

Ioan Gavrilescu a discutat cu cele două rusoaice, pe care le vrea din vară la Oltchim.

La banchetul care a precedat meciul dintre Oltchim şi Lada Togliatti din Liga Campionilor, preşedintele chimist, Ioan Gavrilescu, a discutat cu două dintre rusoaice pentru un eventual transfer la campioana României: „Am vorbit cu Maria Sidorova şi Ludmila Postnova. Le-am întrebat dacă ar fi tentate de un eventual transfer la noi, din vară. Mi-au spus că ar fi de acord, dar că mai au contract până în 2009. După meciul din retur, din Rusia, vom face o ofertă concretă pentru ele, să vedem dacă ne vom înţelege cu cei de la Lada“. În ceea ce le priveşte pe Ionela Gâlcă şi Narcisa Lecuşanu, singurele care nu au semnat prelungirea contractelor, Ioan Gavrilescu a spus: „După 31 martie, când se termină meciurile din grupă, ne vor anunţa dacă vor rămâne sau nu la Oltchim“.

Risc maxim

După ce suporterii formaţiilor Debrecen şi Rulmentul s-au certat la Braşov, înainte de întâlnirea din Cupa Cupelor, Federaţia Europeană de Handbal este cu ochii pe partida de duminică dintre Gyor şi Oltchim. Riscul este maxim, mai ales că în Ungaria va face deplasarea şi galeria vâlceană, Brigada Zăvoi, aproximativ 70 de roş-albaştri urmând să plece duminică dimineaţă din faţa Sălii „Traian“.
Vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, crede că nu vor fi incidente la Gyor, conducerea chimistă purtând şi o discuţie în acest sens cu omologii unguri: „La Gyor nu este ca la Budapesta. Ei sunt la graniţa cu Austria, iar suporterii sunt civilizaţi, o să vedeţi. Nu ne vor primi cu pâine şi sare, probabil nu ne vor încuraja şi aplauda, dar nici conflicte fizice între galerii nu vor fi. Preşedintele Gavrilescu a discutat cu omologul său de la ETO şi am fost asiguraţi că totul va fi OK. Oricum, din ceea ce am mai aflat şi noi, incidentele de la Braşov nu au fost provocate în nici un caz de români, nici de unguri, ci de suporterii lui Debrecen din Odorheiu Secuiesc şi Covasna“.

Nu facem politică, ci handbal

Tehnicianul Gheorghe Tadici îşi aminteşte de o întâmplare trăită la Gyor pe vremea când antrena la Silcotub Zalău: „Am jucat acolo şi galeria lor avea afişat un steag al Ungariei în care era şi Sălajul. Oricum, tot noi ne-am calificat. Avantajul este de partea noastră acum, doar nu vor face un steag unguresc cu Vâlcea în el. Lăsând gluma la o parte, efectul Kosovo poate fi periculos şi pentru noi. Una peste alta, pe noi ne interesează mai puţin ce se întâmplă în tribună, noi nu facem politică, ci jucăm handbal“.

Nu joacă nici Manea

Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean nu se vor putea baza în deplasarea din Ungaria nici pe serviciile pivotului Oana Manea.
„Ea este accidentată şi i s-a recomandat să facă pauză o săptămână. Nu va juca la Gyor, dar ne vom putea baza pe ea în deplasarea de la Togliatti“, a spus Gheorghe Tadici. Tehnicianul chimist spune că i-au plăcut de la gruparea rusă mai multe jucătoare, dar că ele sunt sub contract şi vor fi greu de adus la Vâlcea: „Hai să fim serioşi, cine poate zice că nu are nevoie de jucătoare ca Postnova sau Davidenko? Mie mi-a plăcut şi Mocealina, chiar dacă nu a prins o zi foarte bună cu noi. Nu ştiu dacă vom putea transfera pe cineva de la Lada, au contracte ferme cu acest club. La final de contract este numai Sidorova, dar noi nu stăm rău la capitolul portari. Oricum, nu sunt probleme cu transferurile la Oltchim. Dacă vom avea nevoie de trei sau patru handbaliste, noi le vom aduce în vară. Singura condiţie este ca ele să fie de valoare cel puţin egală cu ce avem acum“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS