8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrumul speranţelor

Drumul speranţelor

Ştiinţa va pleca astăzi la Cluj, jucătorii şi antrenorii fiind convinşi că pot scoate un rezultat bun pe terenul liderului campionatului.

De mâine se reia campionatul primei ligi, Universitatea Craiova intrând în focurile minireturului sâmbătă seară, când va juca pe terenul liderului CFR Cluj (ora 20.45 – Antena 1). Un meci extrem de important pentru ambele echipe, dar nu decisiv dacă ne gândim la Ştiinţa. Oltenii se declară optimişti înainte de confruntarea din Gruia şi susţin că vor produce surpriza, un rezultat de egalitate putând fi considerat foarte bun. Chiar dacă o înfrângere nu ar fi, totuşi, un capăt de ţară, alb-albaştrii nu iau în calcul această variantă şi se pregătesc din greu la cantonamentul din Lunca Jiului.
După ce luni şi marţi Nicolo Napoli a programat câte două antrenamente, de ieri programul a devenit lejer, oltenii având o singură şedinţă de pregătire, de la ora 15.00. Pentru a nu-şi obosi elevii, italianul a lucrat mai mult la capitolul tehnico-tactic, Stoica şi compania exersând unele scheme cu care speră să-i surprindă pe clujeni. Îmbucurător este faptul că tot lotul Ştiinţei este valid, Andrei Prepeliţă, menajat în amicalul cu FC Drobeta din cauza unei uşoare accidentări, pregătindu-se normal.

Bănică este în mare formă

Singurul absent la Cluj va fi portarul Bornescu (suspendat), însă rezerva sa, Nicuşor Bănică, a dat dovadă de o mare determinare la antrenamente. „Bănică este conştient că are şansa să-şi demonstreze valoarea într-un meci extrem de greu, cum este cel cu CFR Cluj, şi trage tare la antrenamente. Până acum a apărat foarte bine, ceea ce ne dă încredere. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte dificil, dar mergem să ne jucăm şansa. Un egal ar fi excelent pentru noi şi pentru moralul nostru“, a precizat unul dintre componenţii echipei.
Pentru a nu strica atmosfera din cadrul lotului, nici finanţatorul Universităţii, nici antrenorii nu i-au dojenit pe jucători după prestaţia neconvingătoare din ultimul amical, explicându-le că astfel de jocuri nu sunt importante, ceea ce contează fiind modul de abordare a partidelor oficiale. Iar Nicolo Napoli este convins că elevii săi vor şti ce au de făcut sâmbătă seară. 
Astăzi la prânz, după un ultim antrenament în Bănie, delegaţia Universităţii va pleca la Cluj-Napoca, urmând să se stabilească la hotelul Victoria, mâine după-amiază alb-albaştrii mai având în program o şedinţă de pregătire, pe unul dintre terenurile celor de la CFR.

Clujenii se gândesc mai mult la Steaua

Din tabăra clujeană nu răzbat prea multe declaraţii despre meciul cu Ştiinţa, atenţia liderului campionatului fiind îndreptată mai mult spre confruntarea din runda viitoare cu Steaua, decisivă pentru soarta titlului. Totuşi, ardelenii ştiu că un rezultat bun în Ghencea nu poate veni decât după unul la fel de bun în meciul de debut cu Universitatea Craiova.
„Există un interes deosebit pentru jocul de sâmbătă, care este important pentru noi. Nu ne permitem nici un pas greşit în partida cu Universitatea, mai ales că apoi urmează confruntarea cu Steaua, ce poate decide în mare măsură soarta titlului“, a precizat Tudor Pop, ofiţerul de presă al „ceferiştilor“.
Antrenorul Ioan Andone şi-a cerut ieri scuze că nu poate vorbi, având voie să dea declaraţii doar în cadru organizat. „Regret, nu mai am voie să vorbesc decât la conferinţele de presă. Nici eu, nici jucătorii. Domnii Paszkany şi Mureşan ne-au interzis, iar eu trebuie să respect deciziile clubului. Oricum, meciul cu Universitatea nu va fi uşor şi trebuie tratat ca atare“, a afirmat Andone.
Tehnicianul clujenilor susţinea zilele trecute că nici o achiziţie din această iarnă nu s-a impus în echipa de bază şi că returul se anunţă foarte greu, un rezultat bun în Ghencea negarantând CFR-ului titlul de campioană. „Fălcosul“ a dezvăluit chiar şi un prim unsprezece al echipei sale: Hirschfeld – Tony, Cadu, Galiassi, Dorsin (Panin) – Semedo (Culio), Dani, Leao, Trică – Fabbiani, Ruiz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII