17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurilor le lipsesc golurile

Pandurilor le lipsesc golurile

Cu toate că are în lot şapte atacanţi, antrenorul Joaquim Teixeira şi-ar mai dori un jucător care să rezolve problemele ofensive ale echipei sale.

Chiar dacă au dominat categoric amicalul cu Minerul Lupeni, pandurii au finalizat o singură dată, prin spaniolul Arrieta, care a marcat la prima apariţie în tricoul grupării gorjene. Cele două triouri ofensive, Nunes – Jessui – Arrieta, în prima parte, şi Păcurar – Piţurcă – Wandeir, în repriza secundă, nu au reuşit să-l mulţumescă pe deplin pe antrenorul Joaquim Teixeira. „O echipă care are atâtea cornere într-o partidă, atâtea lovituri libere, 10-12 faze de poartă şi nu poate marca decât un singur gol… Este foarte puţin! Trebuie să lucrăm mai mult la relaţiile de joc în faza ofensivă“, a spus Teixeira.
Acesta nu a contat pe doi dintre atacanţii săi, Stromajer, convocat pentru amicalul cu Minerul Lupeni, şi Liviu Mihai, nerefăcut după ruptura parţială de ligamente. Absenţa ultimului este regretată cel mai mult de tehnicianul portughez. „Mi-ar fi plăcut să-l am pe Liviu Mihai, dar este accidentat. Am însă un jucător în Portugalia, care este numărul unu la el în echipă şi care ar putea rezolva toate problemele noastre, dar este dificil de adus“, a mai spus Teixeira. Jucătorul la care a făcut referire lusitanul este brazilianul Julio Cesar do Nascimento, de la divizionara secundă portugheză Santa Clara, care a plecat însă la Inter Baku, în Azerbaidjan. 
Gruparea gorjeană a marcat opt goluri în cele şapte jocuri de pregătire disputate sub conducerea lui Joaquim Teixeira, în două dintre acestea nereuşind să înscrie, cu angolezii de la Primero Agusto şi portughezii de la Academica Coimbra.

Fără comentarii la adresa arbitrajului

Un fapt de remarcat pe tot parcursul întâlnirii cu „minerii“ din Lupeni a fost lipsa comentariilor jucătorilor şi antrenorilor la adresa arbitrajului. Deşi fotbaliştii nu s-au menajat, în ciuda caracterului amical al întâlnirii, pandurii şi-au văzut de joc, abţinându-se să protesteze la deciziile centralului Uihely. Şi antrenorul Teixeira respectă arbitrii şi munca pe care aceştia o prestează şi promite să nu conteste arbitrajele chiar dacă echipa sa va fi dezavantajată.
„Am un mare respect pentru arbitri şi consider că în fotbal arbitrajul este meseria cea mai dificilă. Nu i-am vorbit de rău niciodată pentru că ei au o singură oportunitate de a se pronunţa cu privire la o fază, pe când noi, acasă, o putem revedea şi chiar şi după ce vizionăm de mai multe ori faza nu ne dăm seama. Şi în Portugalia, deşi am fost nedreptăţit uneori de deciziile lor, nu am vorbit de rău arbitrii“, a precizat Teixeira.
Acesta s-a declarat plăcut impresionat de atmosfera creată de publicul de pe „Municipal“, care a apreciat fiecare fază de poartă a pandurilor. „Mi-a plăcut foarte mult publicul de la Târgu Jiu. Am văzut multă bucurie, multă vivacitate în tribună. Îmi plac, de asemenea, şi culorile clubului“, a încheiat tehnicianul lusitan.

Djakpa este aşteptat la Târgu Jiu

Fundaşul Constant Djakpa va reveni la echipa sa de club, Pandurii Târgu Jiu, după ce a ratat cu selecţionata Coastei de Fildeş un loc pe podiumul Cupei Africii pe Naţiuni, ivorienii fiind învinşi în finala mică de ţara gazdă, Ghana. Djakpa nu a evoluat nici un minut pentru naţionala sa la această competiţie, deşi s-a aflat de fiecare dată pe banca de rezerve.
Astăzi, la ora 14.00, „Costel“ trebuie să aterizeze pe Aeroportul „Henri Coandă“ din Bucureşti, urmând ca mâine să ia primul contact cu Joaquim Teixeira şi să înceapă pregătirea sub comanda acestuia.
Achiziţiile grupării gorjene din această iarnă au profitat de ziua liberă acordată de antrenorul Teixeira după amicalul cu Minerul Lupeni şi au vizitat staţiunea Rânca, împreună cu o parte a staff-ului tehnic. Cum la Târgu Jiu făcuseră pentru prima dată cunoştinţă cu zăpada, fotbaliştii s-au rezumat doar să admire peisajul de la Rânca, nu să şi schieze. La rândul său, tehnicianul pandurilor a preferat să se plimbe printre fulgii de zăpadă în grădina vilei din Runcu, unde este cazat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS