17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Năstase nu a fost impresionat de francezi

Ilie Năstase nu a fost impresionat de francezi

În ciuda înfrângerii dureroase suferite în faţa echipei din Hexagon, scor 0-5, preşedintele Federaţiei Române de Tenis consideră că rezultatul final nu reflectă realitatea din teren.

La doar câteva ore de la sfârşitul confruntării România – Franţa, din primul tur al Grupei Mondiale din Cupa Davis, Ilie Năstase, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a afirmat că meciul desfăşurat la Sala „Transilvania“ din Sibiu a fost echilibrat, în ciuda scorului, 5-0 pentru francezi. „Meciul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul. Andrei Pavel a jucat bine. Pe de altă parte, să nu uităm că Richard Gasquet ocupă poziţia numărul şapte în clasamentul ATP, iar Victor Hănescu se află în jurul locului 80, în această ierarhie“, a spus Ilie Năstase. Unul dintre „actorii principali“ ai evenimentului din week-endul trecut, Horia Tecău, i-a dat dreptate lui Ilie Năstase şi a spus că în viitor îşi va schimba priorităţile. Dacă până acum a urmărit o carieră de jucător de simplu, în continuare se va axa pe meciurile de dublu, alături de Florin Mergea.
„Scorul de 5-0 pentru francezi nu arată raportul de forţe dintre echipele Franţei şi României. Andrei Pavel putea să intre în setul cinci în partida cu Tsonga, iar nouă la dublu ne-a lipsit puţin pentru a câştiga. Cu două puncte luate în primele zile, altfel se juca duminică“, a concluzionat Tecău, punctând faptul că ultimul său meci jucat datează din noiembrie 2007 şi că în perioada următoare vrea să participe la cât mai multe turnee din circuit.

Francezii sunt fairplay

În cadrul conferinţei de presă organizate după ultimul act al duelului România – Franţa, Guy Forget, căpitanul nejucător al francezilor, a dat dovadă de diplomaţie: „După ce conduceam cu 3-0 am fost foarte bucuros. În general, în meciul cu România au fost partide foarte strânse. Acum ne concentrăm pe următorul nostru meci din Cupa Davis“. Arnaud Clement a declarat: „În teren, ca jucător, lucrurile au fost mult mai echilibrate decât o arată tabela de marcaj. Suntem multumiţi de rezultat! Ne-am simţit bine la Sibiu, iar sâmbătă seară, am sărbătorit victoria noastră în faţa echipei de Cupa Davis a României“.
Nici presa din Hexagon nu s-a bucurat prea mult. Cotidianul Le Petit Journal a notat ieri că echipa de Cupă Davis a Franţei a obţinut o victorie frumoasă, dar menţionează că francezilor nu le-a fost uşor în întâlnirea de la Sibiu. „Victorie clară, dar nu uşoară a Franţei împotriva României, la Sibiu. Jucătorii francezi au dat dovadă de sânge rece în momentele decisive. La rândul lor, românii nu au fost fără merite, oferind un tenis de mare calitate“, a titrat Le Petit Journal, a cărui idee a fost împărtăşită şi de jurnaliştii de la La Page des Sports şi L’Equipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS