17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMădălin Ciucă semnează, Ovidiu Stoianof dă probe

Mădălin Ciucă semnează, Ovidiu Stoianof dă probe

Cei doi disponibilizaţi sunt doriţi sub formă de împrumut la Yoyo Nanjing, echipă care sezonul trecut a ocupat locul zece în liga a doua chineză.

Mădălin Ciucă şi Ovidiu Stoianof îşi vor încerca norocul în China. Deşi gruparea de ligă secundă Yoyo Nanjing îl solicitase iniţial pe Ionuţ Luţu, în cele din urmă, în China vor ajunge doi dintre jucătorii disponibilizaţi de Universitatea Craiova. Ciucă şi Stoianof vor decola vineri de pe Aeroportul Internaţional Otopeni cu destinaţia Nanjing. Situaţia celor doi este însă oarecum diferită, iar până acum doar primul se poate considera ca şi transferat. De fapt, fostul fundaş al Ştiinţei s-a înţeles cu chinezii în privinţa detaliilor din contract, urmând să fie împrumutat pentru un sezon la Yoyo.
„Campionatul în China se joacă în perioada martie – octombrie. Ciucă va fi împrumutat un an, după care va reveni la Universitatea, echipă cu care mai are contract patru ani. El va avea un salariu mai mare decât avea la Universitatea“, au susţinut surse apropiate grupării oltene. Salariul lui Ciucă pe un sezon va fi de 70.000 de euro. Chiar dacă, din punct de vedere financiar, iese în avantaj, transferul fotbalistului oltean are şi o parte negativă, acela că va pierde contactul cu România.

„Bulgarul“, la preţ redus

În privinţa lui Stoianof, acesta va merge în China iniţial pentru a da probe de joc, urmând să semneze cu Yoyo Nanjing doar dacă îi convinge pe antrenori că poate fi util echipei. Dacă asiaticii se hotărăsc să-l oprească şi pe atacant, acesta va semna tot pe un sezon. „Ştiu că Mădălin Ciucă m-a recomandat în China. Am fost în discuţii cu mai multe echipe, dar nu ne-am înţeles, deoarece Universitatea Craiova a cerut destul de mult pentru mine (200.000 de euro – n.r.). Acum s-a scăzut din preţ şi putem şi noi pleca“, a anunţat Stoianof.
Acesta a fost nemulţumit în ultima vreme din cauză că antrenorul Nicolo Napoli nu i-a dat prea multe şanse să joace. „Bulgarul“ a fost adus de la nou-promovata Universitatea Cluj, unde fusese împrumutat şi la care prinsese post de titular. După ce a semnat prelungirea contractului cu Ştiinţa, Stoianof a fost de cele mai multe ori rezervă.

Velcovici, spre Brescia

Alt disponibilizat, Gabriel Velcovici, ar putea ajunge la Brescia în Serie B. Iniţial s-a spus că „Baronul“ urma să ajungă ieri în Peninsulă, dar acest lucru nu s-a întâmplat, data plecării spre Italia amânându-se. „O să plec acolo şi vom vedea dacă îi voi convinge pe italieni că sunt bun pentru Brescia“, a declarat Velcovici.
Cel mai probabil, acesta va pleca săptămâna viitoare în Italia, dar surse apropiate jucătorului nu exclud varianta ca el să ajugă în alt campionat decât cel italian. Cel de-al patrulea disponibilizat, Constantin Gărgălie, a plecat cu CSM Vâlcea în cantonamentul de pregătire din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII