10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa fotbal ca la teatru

La fotbal ca la teatru

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal susţine că legea antiviolenţă iniţiată de el este oportună şi nu îngrădeşte dreptul la liberă exprimare.

– De la Universitatea Craiova, pe cine vedeţi, în viitor, în echipa naţională?
– Pe Florin Costea şi pe portarul Mircea Bornescu.
– Nu vi se pare exagerată decizia FIFA privind interzicerea transferurilor Universităţii pentru aproape un an, deşi actuala conducere a clubului nu este principala vinovată de cazul jucătorilor neplătiţi în sezonul 2004/2005?
– Domn’e, săracu’ de Mititelu ăsta plăteşte oalele sparte de alţii. Asta e!
– Este injustă decizia FIFA?
– Nu ştiu şi nu pot afirma asta deoarece nu cunosc dosarul respectiv. Ceea ce ştiu este faptul că Universitatea Craiova a greşit în cazul jucătorilor brazilieni, dar greşeala au făcut-o alţii, nu actualul finanţator, Adrian Mititelu.
– Ultimul titlu al provinciei a fost cucerit de Universitatea Craiova în 1991, echipă alcătuită aproape în totalitate din olteni, iar acum, în 2008, s-ar părea că, după 17 ani, altă echipă din provincie, CFR Cluj, va câştiga „aurul“ campionatului, dar cu o echipă aproape în totalitate din jucători străini…
– Craiova a avut fotbalişti… Este diferenţă între cei de atunci şi cei de acum. Aş spune că acum sunt mai mult sportivi…

Cei din „Craiova Maxima“ ar fi ocupat campionatele tari din Europa!

– Revin la întrebare, vedeţi vreo diferenţă între titlul oltenilor şi posibilul titlu al stranierilor de la CFR Cluj?

– Nu văd nici o diferenţă, titlul este acelaşi… Văd doar o diferenţă între valoarea jucătorilor… Când îmi reamintesc ce fotbal jucau ăia mari de la Universitatea Craiova, nu mai poţi face comparaţii cu cei de astăzi din campionatul nostru, nici printre cei străini de la echipele noastre. Păi, ce, este vreunul de talia lui Ilie Balaci, ca să dau cel mai la îndemână exemplu?! Şi aş putea continua cu Rodion Cămătaru, Costică Donose, Nicolae Negrilă şi… Hai, domn’e, cei din „Craiova Maxima“ erau fotbalişti care, dacă s-ar fi născut cu 25 de ani mai târziu, ocupau, ca să zic aşa, campionatele tari ale Europei şi umpleau clubul din Craiova de bani!
– Apropo de jucătorii străini din campionatul României, credeţi că numărul acestora ar trebui limitat, aşa cum se vorbeşte în ultima vreme?
– Este o problemă care priveşte toate campionatele, nu numai cel din România. Este o propunere a celor două foruri fotbalistice, FIFA şi UEFA, ca echipele din toate campionatele să aibă cel mult şase jucători străini.

Ancheta DNA nu face bine fotbalului din România

– Unii suporteri contestă legea antiviolenţă iniţiată de dumneavoastră, susţinând că unele paragrafe ar îngrădi, printre altele, dreptul la liberă exprimare…
– Sigur că da! Pentru violatori ar trebui să facem o lege în care să fim de acord cu punctele de vedere ale violatorilor, pentru cei care nu plătesc taxele ar trebui să-i întrebăm dacă sunt sau nu de acord să plătească impozitele, iar pentru criminali… Hai, domn’e, să fim serioşi. Legea a fost promulgată, nu mă mai intereresează opiniile unor huligani.
– Altceva ziceam, adică vorbeam despre dreptul de exprimare liberă: un suporter, dacă înjură un conducător de club, este penalizat drastic…
– Foarte bine! Şi dacă înjură un suporter de lângă el trebuie să fie sancţionat, conform legii. La puşcărie! Ori facem civilizaţie, ori…
– Credeţi că ancheta DNA face bine fotbalului românesc?
– Nu cred că face bine fotbalului din România din nici un punct de vedere, nu numai al imaginii. Ancheta însă nu poate fi oprită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII