21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGazon ca la Real Madrid

Gazon ca la Real Madrid

Fostul „Central“ va fi adus la standarde europene, iar gazonul va fi, alături de cel de pe noul stadion „Naţional“ din Capitală, cel mai bun din România.

La sfârşitul săptămânii trecute au demarat lucrările de schimbare a gazonului celebrei arene a Olteniei, fostul „Central“, neschimbat de la data dării în funcţiune a stadionului, 29 octombrie 1967. Primele lucrări efectuate au fost cele de îndepărtare a stratului de zăpadă de pe tot terenul de joc şi a unui mic strat de gazon, depozitându-se la cele două capete ale dreptunghiului de joc, după care s-a arat terenul.
Fostul fotbalist al Ştiinţei, Titi Bîtlan, în prezent administrator la stadion, a spus: „În ciuda condiţiilor destul de vitrege, vineri au început lucrările la teren, iar în perioada următoare va fi îndepărtat stratul de pământ de sub gazon. După aceea, vor începe lucrările propriu-zise de montare a noului sistem de drenaj cu 20 de drenuri, întrucât cele opt existente s-au colmatat şi nu mai funcţionau deloc, a instalaţiei de încălzire din import, turnarea unui strat de nisip şi alte lucrări adiacente. În final, terenul de joc se va însămânţa cu un gazon special. Este o lucrare complexă, coordonată de dl. Abramovici, cel care a efectuat şi celelalte lucrări din complexul „Ion Oblemenco“. El are experienţă în domeniu, a făcut lucrări similare şi în Spania, am auzit că şi la Real Madrid“.

Se vor monta şi 25.000 de scaune noi
  
Fostul gazon nu mai corespundea cerinţelor actuale, iar din lipsa unui sistem de drenaj eficient, dar mai ales a unei instalaţii de încălzire subterane, ploile abundente, ninsoarea şi frigul au transformat iarba de pe bătrânul „Ion Oblemenco“ într-un gazon impropriu desfăşurării meciurilor de fotbal în Liga I.
Conform informaţiilor de pe site-ul clubului, viitorul teren de pe fostul „Central“ va avea, alături de cel de pe noul stadion „Naţional“ din Bucureşti, cel mai bun gazon din România. Lucrările s-au dorit a fi demarate cât mai rapid, chiar împotriva vremii geroase, pentru ca ele să se încheie cât mai repede, iar Universitatea Craiova să înceapă sezonul 2008-2009 pe stadionul „Ion Oblemenco“ refăcut complet.
Oficialii Ştiinţei au declarat că, în paralel, lucrările de la arena din Bănie vor include şi montarea a aproximativ 25.000 de scaune noi, alte câteva mii urmând să fie păstrate ca rezervă, schimbarea gardului împrejmuitor al stadionului, achiziţionarea şi montarea unei noi tabele ultramoderne.
„Lucrările de modernizare de la stadion se impuneau şi este de salutat faptul că, în sfârşit, arena din Bănie este refăcută. Este o lucrare complexă şi costisitoare, suportată în totalitate de finanţatorul Universităţii, dl. Adrian Mititelu“, a completat Titi Bîtlan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII