22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa l-a refuzat pe Szekely

Ştiinţa l-a refuzat pe Szekely

Cel mai curtat fotbalist al campionatului, Janos Szekely, ar fi putut veni în 2006 la Universitatea Craiova, dar conducerea oltenilor nu a reuşit acest transfer.

După meciul din etapa a VIII-a a turului, FC Vaslui – Universitatea Craiova 2-0, 24 septembrie 2007, directorul executiv de atunci al Universităţii, Ovidiu Costeşin, şi vicepreşedintele Silvian Cristescu au demisionat, primul ajungând în staff-ul Stelei, iar Silvian se ocupă în prezent de afaceri imobiliare. Presa din Capitală a scris recent că Silvian Cristescu ar reveni în conducerea Ştiinţei, motiv pentru care ieri l-am intervievat.

– Ai părăsit corabia alb-albastră când Universitatea se afla pe ultimul loc, iar de atunci oltenii tăi dragi au urcat pe 11. Cum ai caracteriza parcursul din 2007, mai ales că ai fost implicat direct în primele opt etape ale turului?
– S-au făcut unele greşeli la începutul sezonului, nu ştiu care a fost cauza. Probabil că noi am supralicitat, plus altele. De ce am supralicitat? Evoluţiile bune de la sfârşitul campionatului anterior, 2006/2007, ne dădeau speranţe că în următorul sezon, adică acesta, echipa ar putea fi pe un loc fruntaş. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa, iar vina este şi a noastră…
– Vina „noastră“, adică a cui?
– Toţi cei care sunt implicaţi. Toată lumea este vinovată când merge rău echipa, nu neapărat cineva anume. Concret? Conducători, antrenori, jucători.
– În turul din 2007, Craiova ajunsese, la un moment dat, ciuca bătăilor! Valoarea lotului nu este de ultimul loc, ce s-ar fi putut întâmpla, o chestie psihică?
– Echipa s-a aflat, într-adevăr, într-un blocaj psihic. Chiar dacă peste jucătorii Universităţii a trecut un an de Divizia A, majoritatea sunt tot fără experienţă competiţională.

Florin Costea este cel mai mare talent din campionatul românesc!

– Pe când Universitatea era „lanterna roşie“ îmi vorbeai la modul superlativ de febleţea ta, Florin Costea, căruia îi prevedeai o carieră deosebită… S-a adeverit, Florin este la un pas de a debuta în echipa naţională.
– Aşa este…Trebuie să ieşim cu ceva în evidenţă, nu? Sunt surprins că presa nu a evidenţiat faptul că Universitatea Craiova are cel mai mare talent din campionatul românesc actual, Florin Costea!
– În această pauză competiţională, cel mai curtat jucător din campionatul românesc a fost Janos Szekely, fotbalist pe care Universitatea Craiova, în urmă cu mai bine de un an, pe vremea când şi tu erai la club, l-ar fi refuzat…
– Este adevărat, aşa s-a întâmplat… A fost o greşeală din partea noastră! A fost preferat Stoianof, deşi puteam să-l transferăm atunci pe Szekely.
– Ce retur îi prevezi Ştiinţei?
– Unul bun. Argumente? În ultimele meciuri din 2007, Craiova a demonstrat că echipa este în creştere…

Nu revin în staff-ul Universităţii

– Totuşi, din ultimele trei meciuri din 2007, Craiova a câştigat doar unul, cu Poli Iaşi, pe „Ion Oblemenco“, celelalte două fiind pierdute de olteni.
– Aşa este, dar, paradoxal, la Piatra Neamţ şi Constanţa, unde Universitatea a pierdut, am jucat bine. În opinia mea, la Piatra Neamţ, Ştiinţa a făcut unul dintre cele mai bune jocuri! Cum spuneam, echipa este în creştere şi cred că va termina campionatul în partea superioară a clasamentului.
– Probabil că, după 17 ani de la titlul cucerit de Universitatea, în 1991, altă echipă din provincie, CFR Cluj, este foarte aproape de a aduce iarăşi titlul în provincie. Ce zici?
– CFR Cluj este echipa favorită la titlul acestei ediţii.
– Există un zvon potrivit căruia ar fi posibilă revenirea ta în staff-ul Universităţii, care-i adevărul?
– Este zvon, dar vreau să fac o precizare. Eu nu am plecat niciodată de la Universitatea! Şi când am fost plecat, ca jucător, în altă parte, tot la Craiova eram… Dacă de mic am fost crescut cu acest cult al Ştiinţei, cu el voi fi toată viaţa! 
– Înţeleg că te ocupi cu afaceri imobiliare… E mai bine decât în fotbal?
– Sunt mai liniştit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII