17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSârbii au venit să promoveze

Sârbii au venit să promoveze

Milos Nisavic, Alexandar Lekici şi Vladimir Milosevici s-au acomodat în Bănie şi vor ca din toamnă să joace cu SCM-U în Divizia A. Antrenorul Paul Nicolae a spus că nou-veniţii sunt foarte conştiincioşi.

Echipa masculină de baschet Sport Club Municipal (SCM) – Universitatea Craiova, care evoluează în Divizia B, s-a întărit în pauza competiţională cu trei jucători de origine sârbă, iar vineri i-a prezentat într-o conferinţă de presă. Milos Nisavic (2,06 m, pivot), Alexandar Lekici (1,92 m, secund) şi Vladimir Milosevici (2,01 m, extremă) au părăsit echipe din Divizia A, cum ar fi Elba Timişoara şi BC Râmnicu Vâlcea, şi au venit în Bănie cu gândul de a pune umărul la promovarea formaţiei pregătite de Paul Nicolae şi Marius Toma, SCM-U fiind cu un pas mai aproape de turneul semifinal. Nisavic, cel mai înalt jucător alb-albastru, s-a acomodat deja cu noua sa echipă, deşi a venit de câteva zile: „Colegii m-au primit bine. Am schimbat mai multe echipe în cariera mea şi sunt obişnuit să mă acomodez din mers. Am venit să facem treabă bună şi la anul să jucăm în Divizia A“. Antrenorul principal Paul Nicolae a spus că nou-veniţii sunt foarte conştiincioşi: vin la antrenamente cu o jumătate de oră înainte şi pleacă după ce se încheie şedinţa de pregătire. Paul Nicolae a adăugat că prin venirea celor trei baschetbalişti sârbi s-a creat deja o concurenţă la echipă.

 

Cu gândul la turneul semifinal

 

„Secundul“ Marius Toma este de părere că anul acesta SCM-U are şanse foarte mari să promoveze: „Avem un obiectiv îndrăzneţ, dar realizabil. Ne dorim de foarte mulţi ani să jucăm în prima divizie şi sper ca jucătorii din fostul spaţiu iugoslav să ne ajute. Timpul până la reluarea campionatului este scurt, iar noile achiziţii trebuie să aibă cât mai multe antrenamente împreună cu colegii lor“. Campionatul se va relua pe 26 ianuarie, SCM-U urmând să înfrunte Sportul Studenţesc, în deplasare. Lideri în grupa lor, craiovenii mai au de disputat doar trei meciuri din retur, cu Sportul, Energia Rovinari şi LPS Piteşti, dar sunt ca şi calificaţi la turneul semifinal.

Preşedintele SCM Craiova, Nicu Stoian, a spus că mai multe echipe de la clubul pe care-l conduce au ca obiectiv accederea în primul eşalon. „Ne-am zbătut mult să aducem jucători la toate cele cinci echipe pe care le-am înscris în campionat, baschet masculin şi feminin, handbal feminin şi volei masculin şi feminin. Majoritatea echipelor au avut un tur bun şi normal că ne-am schimbat obiectivul. Suntem mai încrezători în promovare“, a spus fostul voleibalist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU