5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRedknapp îl vrea pe Mutu

Redknapp îl vrea pe Mutu

Managerul grupării Portsmouth doreşte să-l achiziţioneze în perioada de mercato din iarnă pe atacantul român al Fiorentinei.

Presa britanică a informat că Harry Redknapp, managerul grupării Portsmouth, doreşte să-l achiziţioneze în perioada de mercato din iarnă pe atacantul român al formaţiei Fiorentina, Adrian Mutu. Publicaţia People a reamintit că „Briliantul“ a fost concediat de Chelsea în 2004, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, adăugând însă că reputaţia jucătorului român a fost restabilită la Fiorentina, unde a avut evoluţii excelente. „Deşi Mutu va împlini 29 de ani luna viitoare, clubul său va solicita cel puţin zece milioane de lire sterline, sumă ce ar putea fi prea mare pentru Redknapp. Mutu susţine că a mai refuzat oferte de a reveni în Premier League şi spune că se bucură de o relaţie «tată-fiu» cu antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli. După ce a fost depistat pozitiv, Mutu a fost la Clinica Sporting Chance, al cărei cofondator este actualul secund de la Portsmouth, Tony Adams. Deşi Redknapp are reputaţie de antrenor care reuşeşte să aducă băieţii răi pe calea cea bună, Adams poate asigura că Mutu şi-a revenit. El s-a căsătorit pentru a doua oară şi a jucat un rol important în succesul României în campania de calificare la Euro 2008“, a scris People.

 

Acuzat de egoism şi de imprecizie

 

După ce România a reuşit să acceadă la CE 2008, Mutu a intrat într-o eclipsă de formă, cauzată şi de o accidentare. Acest lucru a fost resimţit şi de Fiorentina, care în ultimele patru partide a suferit trei înfrângeri şi a obţinut o remiză, reuşind să marcheze un singur gol şi primind şase. În clasamentul din Serie A, Fiorentina a ajuns pe locul cinci, cu 24 de puncte, zece mai puţine decât liderul neînvins, Internazionale Milano.

În ultima partidă în care a evoluat, Palermo – Fiorentina 2-0, care s-a disputat duminică, Mutu a avut o evoluţie nesatisfăcătoare, fiind criticat de presa italiană pentru „lipsă de luciditate“, „imprecizie“ şi „egoism“.

Site-ul violanews.com a notat că Mutu nu mai este cel cu care Fiorentina s-a obişnuit în ultima perioadă: „Încă nu apare adevăratul Mutu. Lipsit de luciditate, imprecis, românul se bate totuşi din minutul 1 până în minutul 90, punând în mod constant presiune pe defensiva adversă. Când trebuie însă să şuteze sau să facă un ultim dribling, lucrurile nu merg aşa cum ne-am obişnuit“.

Fiorentinanews.com a scris că egoismul lui Adrian Mutu a atins cotele „neverosimilului“: „Un atacant trebuie să fie egoist, dar el este până la limita neverosimilului. Pazzini s-a plâns de multe ori că nu primeşte pase de la român şi are dreptate“.

 

Mai bine cu Vieri decât cu Pazzini

 

O parte a presei italiene a fost mai „blândă“ în aprecieri cu Mutu, considerând că atacantul român se străduieşte foarte mult pentru a limpezi jocul Fiorentinei.

Goal.com a scris că internaţionalul român a fost „cu siguranţă“ cel mai periculos jucător de la Fiorentina în meciul cu Palermo, chiar dacă „uneori a păcătuit prin egoism“.

Cotidianul Gazzetta dello Sport a notat că strădania lui Adrian Mutu de a coordona jocul Fiorentinei nu a avut succes în disputa cu echipa siciliană: „După pauză, Fiorentina a jucat mai bine la construcţie, chiar dacă, după o acţiune personală, Cavani a trecut pe lângă 2-0. Jucătorii «viola» i-au obligat pe adversari să apere cu dinţii golul marcat de Miccoli. Mutu a trecut la catedră, a preluat frâiele jocului, însă i-a lipsit precizia şutului“.

Firenzeviola.it este de părere că Mutu joacă mult mai bine când face cuplu în ofensivă cu experimentatul Vieri şi nu cu tânărul Pazzini: „Mutu şi Pazzini au schimbat mingea doar de două ori şi asta este o problemă. Este inutil să ne ascundem după deget. Cu Vieri în teren, Mutu joacă altfel, cu siguranţă este mai util echipei, caută să paseze cât mai des şi primeşte pase bune de la Bobone“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS