16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-a bătut Ungaria, vine Germania

Ne-a bătut Ungaria, vine Germania

România – Ungaria 31-34

Sala Sporturilor – Dijon, spectatori: 3.400.

Ungaria: Palinger, Herr – Ferling (2), Verten (3), Mehlmann (1), Tomori (1), Kirsner, Borbas (2), Gorbicz (10), Kovacsicz, Toth (14), Szamoransky, Szucs, Balogh (1). Antrenor: Andras Nemeth.

România: Huţupan, Pâslaru, Tolnai – Maier (5), Bârsan, Nechita (2), Neagu (2), Brădeanu, Gâlcă (4), Vădineanu, Luca (5), Meiroşu, Beşe (4), Lecuşanu (9). Antrenor: Gheorghe Tadici.

Au arbitrat G. Borg, O. Buy (Franţa).

Elevele lui Gheorghe Tadici au uitat de eşecul de duminică şi privesc încrezătoare partida de astăzi, cu Germania, un meci capital în privinţa accederii în semifinale.

România avea nevoie de un succes contra Ungariei pentru a fi sigură de locul secund în Grupa M2 a mondialelor din Franţa şi a început cum nu se putea mai bine disputa de la Dijon. Pentru prima dată la turneul final tricolorele nu mai aveau în faţă o apărare avansată, lucru care a convenit elevelor lui Tadici. Luca a trimis „trasoare“ reuşite de la opt metri, iar combinaţiile dintre Beşe şi Gâlcă au fost letale. Lecuşanu a început şi ea bine şi a croşetat apărarea adversă şi tabela de marcaj ne-a zâmbit în primele 25 de minute. România a condus chiar şi la şase goluri diferenţă şi se părea că nu poate fi oprită. Din acel minut, pe teren a existat numai o singură echipă, Ungaria, care a recuperat gol după gol şi a intrat la cabine în avantaj, scor 14-16. În mitanul secund, trupa lui Nemeth a fost şi mai eficientă şi a profitat de jocul slab al portarilor şi al extremei Nechita, care a ratat exasperant pe contraatac. În final a fost 34-31 pentru Ungaria, rezultat care încurcă iţele în grupa României.

 

Rusia, Franţa sau Angola

 

În sferturile de finală, tricolorele pot întâlni Rusia, Franţa sau Angola. Pentru a evita campioana mondială en-titre, România are mare nevoie de un succes contra Germaniei. Dacă româncele cuceresc două puncte, iar Ungaria învinge Coreea de Sud, atunci pentru accederea în semifinale vor avea parte de cea mai slab cotată naţională, cea a Angolei. Şi un rezultat de egalitate cu nemţoaicele, coroborat cu un insucces al Ungariei contra coreencelor ne scapă de Rusia. În toate aceste cazuri elevele lui Trefilov trebuie să învingă Angola în ultima etapă a Grupei M1.

Selecţionerul Gheorghe Tadici nu se teme de meciul contra nemţoaicelor şi crede că înfrângerea cu Ungaria a fost numai un accident: „Trecem de această sincopă fără probleme. Cu Ungaria, trei-patru jucătoare s-au blocat şi nu ne-au mai ajutat. Oricum, pentru noi cel mai important meci este cel din sferturi, pentru că ne îndeplinim obiectivul dacă-l câştigăm“.

 

Jurack, principalul pericol

 

În angrenajul echipei germane, interul Grit Jurack este cea mai importantă piesă. Handbalista care joacă la Viborg, în Danemarca, a marcat de 12 ori contra Poloniei şi este a doua golgheteră a mondialelor, cu 47 de reuşite. Din fericire, selecţionerul Tadici o cunoaşte pe Grit foarte bine, chimistul reuşind să o anihileze în întâlnirea din Liga Campionilor, câştigată de Oltchim contra danezelor. Nadine Krause este, de asemenea, un pericol pentru România, cea mai bună jucătoare din Europa a anului 2006 marcând pentru naţionala Germaniei 510 goluri. În acest an, româncele şi nemţoaicele nu s-au aflat faţă în faţă. Anul trecut, Germania ne-a administrat o înfrângere severă într-o partidă amicală, scor 30-23, dar ultimul meci oficial a fost adjudecat fără probleme de tricolore, scor 37-26, la mondialele din 2005.

Echipe probabile: România: Huţupan – Maier, Luca, Beşe, Gâlcă, Meiroşu, Nechita; Germania: Englert – Reiche, Jurack, Blacha, Krause, Melbeck, Baumbach.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU