24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Zahiu, principal la Pandurii

Gabi Zahiu, principal la Pandurii

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu l-a desemnat ieri pe Gabi Zahiu, antrenorul formaţiei de Liga a III-a Minerul Motru, ca succesor al lui Eugen Neagoe, care şi-a dat demisia duminică, după egalul de acasă cu „U“ Cluj (2-2). Zahiu, deşi nu are licenţă PRO, va primi o derogare şi îi va conduce pe gorjeni de pe banca tehnică la Galaţi, unde nu are nici un obiectiv. „Cea mai bună soluţie pentru a scoate echipa din situaţia actuală este numirea lui Gabi Zahiu ca antrenor principal. Dânsul are dorinţa de a reuşi cât mai mult la meciul cu Oţelul, ca şi noi, dar nu este nici un ultimatum în privinţa rezultatului acestui joc. Trebuie mai mult să vadă jucătorii la acest meci, să decidă ce lot va păstra după pauza competiţională. Trebuie să observe care sunt posturile deficitare şi să analizeze, din toţi jucătorii pe care noi îi avem acum împrumutaţi, care pot să fie readuşi la Pandurii. Din ceea ce ştim noi, este unul dintre antrenorii care fac cea mai bună pregătire fizică şi tactică. Sperăm să reuşească, pentru că va avea toată susţinerea noastră“, a declarat preşedintele clubului, Marin Condescu. Dintre cei trei secunzi ai lui Neagoe, Vali David, Sebastian Moga şi Florin Bejinariu, doar ultimul a fost păstrat de Gabi Zahiu în staff-ul tehnic.
Aşteptat ieri la Târgu Jiu, Eugen Neagoe nu s-a prezentat, spre dezamăgirea lui Condescu, care a ţinut să-i mulţumească pentru munca depusă la Pandurii, asumându-şi schimbarea târzie a lui „Geană“. „Să nu uităm că anul trecut a salvat echipa de la retrogradare cu şapte-opt etape înainte de finalul campionatului şi ne-a calificat în semifinalele cupei. Am crezut foarte mult că nu este o soluţie schimbarea antrenorului şi de multe ori am dat vina pe ghinion, pentru că jocul echipei era destul de bun pe teren. Mi-am asumat această responsabilitate, pentru că a fost o decizie a mea şi am impus-o şi celorlalţi membri ai Consiliului de Administraţie şi AGA. Am crezut până la sfârşit că putem să ne atingem obiectivul. Cred însă în continuare că nu este târziu, având în vedere lotul de jucători şi condiţiile pe care le avem aici. Îi mulţumesc pentru activitate lui Eugen Neagoe şi vom rămâne în relaţii bune, cum am rămas cu toţi tehnicienii care au antrenat la Târgu Jiu şi de care a trebuit la un moment dat să ne despărţim“, a afirmat Condescu.

Zahiu, la al doilea mandat

Înlocuitorul lui Neagoe, Gabi Zahiu, a mai antrenat Pandurii în sezonul 2000-2001, pe când echipa activa în Divizia B, iar în Liga I a pregătit ca antrenor principal Farul Constanţa (1999-2000), avându-l ca secund tocmai pe omologul său de sâmbătă, Petre Grigoraş. Zahiu a lucrat cu Florin Marin la Ceahlăul şi Farul şi a colaborat cu Alesanco la FC Naţional. În Gorj, el a mai pregătit pe Minerul Motru, în trei mandate, Senaco Novaci şi EMC Rovinari.
Plăcut surprins de numirea sa pe banca tehnică a „pandurilor“, Gabi Zahiu îşi propune să le redea încrederea fotbaliştilor săi, afectaţi de cele treisprezece etape fără victorie. „Sunt plăcut surprins că domnul Condescu şi Consiliul de Administraţie au apelat la mine. Sunt conştient că este o perioadă grea pentru echipă, pentru conducere şi pentru mine. Eu cred că băieţii au clacat psihic şi aici e marea problemă a mea. În aceste trei sau patru zile vreau să-i fac să îşi recapete încrederea în forţele lor şi să nu-i mai văd cu capul plecat. Am observat că este o stare încordată la echipă şi sper ca în cel mai scurt timp să fac să dispară această crispare de pe faţa jucătorilor. Să-i fac să joace cu plăcere fotbal“, a declarat Zahiu la numirea sa în funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS