20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCalificare cu rezerve

Calificare cu rezerve

Universitatea Cluj – Pandurii 0-2
Stadion
„Ion Moina“, spectatori: 400.
Au marcat: Al. Piţurcă ‘7, I. Iordache ’27.
„U“ Cluj: C. Moldovan – Suller, Iodi, Cordoş, M. Jovanovic – Buş (’46, Olah), Bolohan, Mureşan, A. Savu – Negrean (’46, Ghindaru), Suciu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Pandurii: Bălăeţ – Popete, Rusu, Chibulcutean, Djakpa (’46, Dragomir) – M. Voicu, Vancea, Fl. Stângă, I. Iordache (’62, Stromajer) – L. Mihai (’73, Vătavu), Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Negrean, Mureşan / Fl. Stângă, Djakpa.
Cartonaş roşu: Bolohan (’40).
Au arbitrat: A. Constantin – Ad. Vidan, O. Şovre.
Celelalte rezultate: Gloria Buzău – Poli Timişoara 2-2 (7-5, după penaltiuri), Dacia Mioveni – Ceahlăul 3-0, Jiul Petroşani – CFR Cluj 0-1, Sănătatea Cluj – Dinamo 0-4; astăzi: FC Braşov – Oţelul Galaţi (ora 16.15, Antena 1), Unirea Urziceni – Steaua (ora 20.30, Antena 1). Partida Poli Iaşi – Rapid s-a jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Pandurii Târgu Jiu a acces pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale Cupei României, după o victorie clară împotriva unei formaţii clujene care a menajat majoritatea titularilor. 

Câţiva spectatori şi galeria „şepcilor roşii“ s-au încumetat să populeze bătrâna arenă clujeană la un joc care l-a interesat doar pe antrenorul Eugen Neagoe, obligat să îndeplinească obiectivul fixat de conducere, şase puncte şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. „Geană“ nu a menajat nici un jucător, aşa cum a promis, şi a trimis pe teren cea mai bună formulă de echipă. Omologul său, Gheorghe Mulţescu, a răspuns cu o echipă experimentală, duelul de duminică, din campionat, fiind mai important pentru tehnicianul „studenţilor“, care a menajat şapte titulari.
Cele două echipe au trecut peste faza de tatonare şi au încercat să marcheze repede. Şutul de la distanţă a fost execuţia preferată, Mureşan (‘3) şi Iordache (‘5) punându-i la încercare pe Bălăeţ, respectiv Moldovan, ambii portari reuşind să reţină în doi timpi. Şiretenia în joc a lui Liviu Mihai şi-a pus amprenta asupra rezultatului câteva momente mai târziu. Acesta a executat repede o lovitură liberă din preajma centrului terenului, l-a angajat în adâncime pe Alex Piţurcă şi atacantul adus în vară la Târgu Jiu l-a executat din interiorul careului cu un şut pe jos pe Moldovan. Piţurcă junior şi-a trecut astfel în cont primul gol sub culorile echipei Pandurii de la înregimentarea sa la gruparea gorjeană.
Oltenii au făcut pasul înapoi, acceptând dominarea „studenţilor“, iar aceştia au trecut de câteva ori pe lângă egalare. Buş (’13) şi A. Savu (’19) au fost aproape de gol, dar Bălăeţ a avut noroc, mingea trecând milimetric pe lângă poartă. Spaţiile lăsate libere în defensivă de gazde au fost speculate în minutul 27 de „panduri“, care au majorat diferenţa. Popete a făcut o cursă excepţională pe partea dreaptă, a întors mingea pentru Iordache, care a marcat la colţul lung. Negrean a dat iluzia că poate readuce în joc echipa sa (’30), dar Bolohan a decis, practic, echipa calificată cu cinci minute înainte de finalul primei părţi. Acesta nu şi-a putut stăpâni nervii, l-a înjurat pe asistentul Şovre, centralul Constantin i-a arătat cartonaşul roşu, iar Mulţescu trebuie să găsească altă soluţie pe postul său în jocul de campionat de la Târgu Jiu.

Neagoe a menajat piesele de bază

Cu calificarea adjudecată, Eugen Neagoe şi-a permis să-l menajeze pe mult prea nervosul Djakpa şi să-i ofere şi lui Dragomir şansa celei de-a doua reprize în acest sezon. Şi Iordache a fost chemat pe bancă de „Geană“, care-l vrea odihnit pentru a doua confruntare cu „U“ Cluj. Cu un om în plus pe teren, Pandurii a controlat jocul şi rezultatul, menajându-şi forţele pentru ultimele două meciuri ale anului, mult mai importante. Doar entuziasmul în joc al lui Popete a mai creat o şansă de gol, şutul său fiind reţinut de Moldovan. Vancea şi-a încercat şi el norocul de la distanţă, spre nemulţumirea lui Neagoe, iar Stromajer a trimis o torpilă la colţul lung pe lângă bara porţii clujene.
Pandurii Târgu Jiu s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în sferturile de finală ale Cupei României, dar bucuria va fi deplină dacă oltenii vor dubla succesul în campionat. „A fost o partidă importantă pentru noi, pe care am tratat-o ca pe celelalte jocuri din campionat. E bine că am reuşit să înscriem două goluri în faţa unei echipe de Liga I şi, mai ales, în deplasare. Sper să fie un nou început, iar duminică să facem un joc mult mai bun şi să obţinem o victorie mai clară. După golul doi şi eliminarea lui Bolohan ne-a fost mai uşor şi ne-am menajat“, a declarat la final Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS